Судитимуть вінничанку, яка працює пропагандисткою в «вечерней москве»

Обвинувальний акт стосовно 39-річної уродженки міста Вінниці за обвинуваченням у здійсненні інформаційної діяльності у співпраці з державою-агресором скрерували до суду, повідомляє Вінницька обласна прокуратура.

Йдеться про вінничанку Юлію Тарапату, яка виїхала до москви 2014 року, почала працювати журналісткою, а згодом - заступником головного редактора у виданні "вечерняя москва".

Встановлено, що вона виготовляла та публікувала матеріали, спрямовані на підтримку держави-агресора у російсько-українській війні. Після 24 лютого фігурантка кремлівську пропаганду почала транслювати також у своєму авторському блозі на сайті «вечерней москвы».

З-поміж іншого авторка опублікувала інтерв’ю з депутатом держдуми рф та з військовослужбовцем пвк «Вагнер», які називають території Донеччини й Луганщини «исторически русскими», а інші окуповані регіони України – «присоединившимися к россии». 

Лінгвістичною експертизою підтверджено протиправний зміст публікацій, їх спрямованість на підтримку росії як держави агресора, її збройних формувань та окупаційної адміністрації.

За вказаний злочин передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від 10 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.


Теги: кримінал

Переглядів: 1888
Поширень: 0

Останні новини