У Вінниці планують виготовити ще 10 сучасних тролейбусів VinLine

Ще 10 енергоощадних низькопідлогових тролейбусів VinLine планують зібрати у Вінниці. А також – придбати ще один тролейбус «Solaris Trollino 12» з відкидним пандусом та спеціальну машину контактної мережі.

За таке рішення проголосували сьогодні депутати під час сесії міської ради. Адже Вінниця продовжує працювати над оновленням тролейбусного парку навіть під час війни. Наше місто тилове і потрібно робити все для того, щоб коли воїни повернуться, вони, їхні родини та всі вінничани жили у комфортному місті. Тим більше енергоощадний транспорт в умовах війни важливий.

«Сьогодні є запит на низькопідлогові тролейбуси, тому ми повинні оновлювати рухомий склад. Тим більше це актуально з екологічної точки зору, а також комфортності громадського транспорту. А тролейбуси з автономним ходом дозволять покращити транспортну мережу по приєднаним територіям», – зазначив Сергій Моргунов.

Тролейбуси VinLine почали збирати у Вінниці ще у 2019 році, щоб замінити застарілий та енергозатратний громадський транспорт на енергоощадний та зручний. За цей час вони себе чудово зарекомендували. Ці тролейбуси безшумні, більш комфортні та безпечні для пасажирів, зручні для маломобільних груп населення. І, за словами водіїв – ефективніші і простіші в експлуатації.

Оскільки тролейбуси «VinLine» збирають вручну, це – відповідні гарантії, якість та ресурс. До речі, виготовляють їх наші вінничани. Тобто – для себе, тому й відповідне ставлення до створення такого продукту. Щодо фінансів, то однозначно виготовити дешевше, ніж купити. Також це й додаткові робочі місця.

Дуже важливо, що такі тролейбуси енергоощадні. Вони економлять до 40% електроенергії порівняно зі старішим моделями. В сучасних умовах війни це дуже важливо. Тому сьогодні депутати прийняли рішення про закупівлю комплектуючих для збору тролейбусів VinLine. Фахівці Вінницької транспортної компанії планують їх зібрати до 2024 року.

Частина цих тролейбусів, а саме – 5 матимуть автономний хід. А, отже, їх можна буде використовувати на приєднаних територіях. Це вигідно й з економічного боку. Адже не потребує додаткових видатків на будівництво контактної мережі.
Також планують придбати ще один тролейбус «Solaris Trollino 12». Наразі по місту курсує 20 таких тролейбусів. Вони також енергоощадні – споживають електроенергії на 30% менше за старі. Мають комфортний салон. А також – низьку підлогу, відкидний пандус, щоб ним було комфортно користуватись як людям, які користуються інвалідним візком, так і мамам з дитячими візочками.

«Попри війну ми продовжуємо працювати над оновленням та поповненням нашого тролейбусного парку, – зазначає директор департаменту транспорту та міської мобільності Андрій Сорокін. – Ці тролейбуси дозволять покращити пасажироперевезення як у Вінниці, так і на приєднаних територіях».

Крім того, придбають й машину контактної мережі, яка дозволить оперативно ліквідовувати аварійні ситуації на лініях контактної мережі.


Теги: транспорт

Переглядів: 1161
Поширень: 0

Останні новини