У Вінниці створять 10 нових поліцейських станцій у межах проєкту «Поліцейський офіцер громади»

У Вінниці створять 10 нових поліцейських станцій у межах проєкту «Поліцейський офіцер громади», що реалізується у партнерстві з ГУНП у Вінницькій області.

Відповідне рішення ухвалили на сесії міської ради 7 липня. Поліція стане ближчою до людей, а отже, зможе своєчасніше реагувати на звернення, впливати на оперативну обстановку, забезпечувати публічну безпеку та порядок – таким є головне завдання реформи.

Загалом, на службу у станціях заступлять 60 офіцерів громади, повідомив Вінницький міський голова Сергій Моргунов.

«Сьогодні Вінницька область в експерименті щодо впровадження реформи, і ми продовжуємо розгортати цю програму в частині «Поліцейський офіцер громади». Наразі мова йде про 60 офіцерів громади. Вони патрулюватимуть, в тому числі, територію, визначену маршрутом. Але найголовніше — це буде робота на більш тісніший контакт і діалог безпосередньо з мешканцями тих чи інших мікрорайонів. Я думаю, що це суттєво посилить безпеку наших мешканців – вінничан і гостей міста», – зазначив очільник громади.

Кожний із шерифів має щоденно забезпечувати порядок на своїй території: реагувати на проблеми та потреби жителів, запобігати вчиненню правопорушень. Своєю чергою Вінницька міська рада бере на себе частину метеріальну складову реалізації проєкту.

«Це передусім приміщення для облаштування поліцейських станцій, – розповіла директорка департаменту правової політики та якості Вінницької міської ради Людмила Григорук. – Тут будуть створені не лише належні умови для роботи самих поліцейських, а й для відвідувачів».

Під поліцейські станції пропонуються приміщення за наступними адресами: вул. Стрілецька, 31А, вул. О. Антонова, 12А, вул. Шевченка, 2А, вул. Р. Скалецького, 33В, вул. М. Ващука, 16А, пр. Космонавтів, 23, вул. С. Зулінського, 37, вул. Привокзальна, 2/1, вул. К. Широцького, 8.

Як зазначили у поліції, на Вінниччині проєкт «Поліцейський офіцер громади» почали реалізовувати у 2021 році. Станом на сьогодні у всіх 63 громадах області працюють 128 таких шерифів. Із них 3 обслуговують населення у ВМТГ.

Вказаний проєкт реалізується Національною поліцією України спільно з регіональним офісом міжнародної програми підвищення кваліфікації для органів кримінального розслідування в Україні Департаменту юстиції Сполучених Штатів Америки (ICITAP) за підтримки відділу з правоохоронних питань Посольства США.



Переглядів: 1495
Поширень: 0

Останні новини