"Укренерго" зафіксувала рекордне споживання електроенергії цього тижня

Вчора, 13 липня, вечірнє споживання електроенергії було найвищим за тиждень через спекотну погоду і зросло на 5%, порівняно з середою 12 липня, повідомляє пресслужба "Укренерго".

"Це суттєве навантаження на енергосистему у вечірні години, яке вказує на недостатність заходів економії електроенергії", - зазначають у компанії.

Українців закликають ощадливо використовувати електроенергію, особливо ввечері з 16:00 до 23:00 та надають такі рекомендації:

охолоджуйте приміщення не нижче 23˚С; вимкніть потужні електроприлади або користуйтеся ними по черзі;   переносьте користування електроприладами на ранкові, денні або нічні години доби;   вимикайте світло, якщо виходите з приміщення.

На сьогодні "Укренерго" не прогнозує обмежень електропостачання, але для зниження навантаження на енергосистему та полегшення її балансування необхідно зменшити споживання електроенергії у складні для енергосистеми вечірні години. 

Щодо виробництва електроенергії, в "Укренерго" зазначають, що в енергосистемі працюють всі види електростанцій. У денні години активні сонячні електростанції, але вже на вечір їх робота стрімко знижується.

При цьому споживання залишається на високому рівні або ж продовжує зростати до пізнього вечора. Для забезпечення зростаючого попиту необхідно залучати додаткові енергоблоки, кількість яких обмежена. Адже внаслідок російських масованих атак на енергосистему пошкоджень зазнали всі теплові та частина гідроелектростанцій, а також мережі "Укренерго".

Зараз ведуться активні відновлювальні роботи, де це можливо, а також планові ремонти на енергоблоках атомних електростанцій. Тому в енергосистемі обмежена кількість електростанцій, які можуть виробляти електроенергію.

Також в компанії повідомили, що 14 липня З 17:00 до 24:00 передбачений імпорт електроенергії зі Словаччини та Молдови з максимальною потужністю близько 300 МВт. Експорт відсутній.



Переглядів: 1350
Поширень: 0

Останні новини