Підпільний цех із контрафатним алкоголем та сигаретами на 2 мільйони викрили у Вінниці

Підпільний цех із контрафатним алкоголем та сигаретами на 2 мільйони викрили у Вінниці

За словами заступника начальника слідчого управління обласного главку поліції Едгара Папікяна, у липні працівники Управління стратегічних розслідувань у Вінницькій області спільно зі слідчими слідчого управління обласного главку поліції за процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури ліквідували підпільний цех та припинили діяльність злочинної групи. 

Правоохоронці провели 26 обшуків за місцем функціонування виробництва, адресами проживання та в транспортних засобах фігурантів, а також у магазинах, де реалізовувалась вказана продукція. 

Встановлено, що семеро вінничан віком від 40 до 52 років у гаражі родича одного з фігурантів налагодили схему виробництва та реалізації підакцизної продукції з ознаками підробки. Фальсифікат постачали до магазинів та ринків Вінниччини. 

До незаконного бізнесу 41-річний організатор та двоє його спільників залучили п’ятьох осіб. Обов’язки між учасниками угруповання розподіли таким чином: виготовлення фальсифікату, вантажники, логісти, реалізатори.

За попередніми даними, підпільне виробництво приносило зловмисникам понад 400 тисяч гривень прибутку в місяць.

У результаті низки обшуків слідчі вилучили: 2 тони спирту, готовий контрафактний алкоголь в упаковках типу «Bag in Box», близько 5 тон горілчаної продукції під виглядом різних відомих торгових марок та понад 5500 пачок тютюнових виробів без марок акцизного податку й з підробленими марками акцизного збору. Також поліцейські вилучили обладнання, транспортні засоби, чорнові записи та мобільні телефони. 

Орієнтовна вартість вилученого становить 2,2 мільйони гривень. Згідно з висновком експертизи, наявна у виробах спиртова суміш не відповідає чинним ДСТУ. 

Триває досудове розслідування кримінального провадження, розпочатого за фактом незаконного виготовлення та збуту фальсифікованих алкогольних напоїв і тютюнових виробів, а також використання підроблених марок акцизного податку (ч. 1 ст. 199, ч. 1 ст. 204 Кримінального кодексу України). Санкції статей передбачають покарання до семи років позбавлення волі з конфіскацією та знищенням незаконно виготовлених товарів.

Тривають слідчі дії. 


Теги: кримінал

Переглядів: 1043
Поширень: 0

Останні новини