Вінничан просять підтримати петицію щодо присвоєння звання Героя України полеглому Геннадію Леху

Військовослужбовець Геннадій Лех, позивний "Лєший", загинув 22 вересня 2022 року під артилерійським обстрілом в районі села Берестове на Донеччині.

Сестра полеглого Захисника створила петицію щодо присвоєння йому почесного звання "Героя України", за вірність військовій присязі українському народові до останнього подиху.

Підтримати ініціативу можна за ПОСИЛАННЯМ, залишилося зібрати близько 9 тисяч голосів.

З перших днів повномаштабного російського вторгнення Геннадій Лех добровільно приєднався до лав територіальної оборони. Був справжнім патріотом і прагнув захищати Батьківщину. Після мобілізації потрапив до 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади ( зараз "Едельвейс"). Служив у 2 роті, 2 взводі, 2 батальйон.

Геннадій відбивав штурми ворогів в одних з найгарячіших точках оборонної лінії фронту (Житомирщини, Київщини, Донеччини). Довгий час перебував на нульових позиціях де і отримав контузію.

22 вересня 2022 року на останньому бойовому завданні, в селищі Берестове, що на Донеччині, його життя обірвалось від мінометного обстрілу.

"Мій брат не міг залишити у біді побратимів, пішовши їм на допомогу героїчно взяв удар на себе, де отримав важкі поранення не сумісні з життям. Він неодноразово рятував життя своїх побратимів, витягуючи з поля бою поранених, відзначався смілиивістю, жертовністю та мужністю. Був прикладом доброти, патріотизму, незгасаючого бойового духу, розуму, стійкості, наполегливості, винахідливості та любові до людей", - йдеться у тексті петіції.

Підписати петицію можна до 9 серпня 2023 року. Вінничан закликають не бути байдужими та доєднатися до збору підписів. 


Теги: війна

Переглядів: 1000
Поширень: 1

Останні новини