Концерт-історія «Лінія культури» подарує вінничанам Шиллінгера, Лентовича та Крушельницьку

Цієї суботи, 3 листопада, відбудеться благодійний вечір класичної музики в рамках проекту «Лінія культури». Більше сотні музикантів виконають твори українців, що змінили світ — Джозефа Шиллінгера, Миколи Леонтовича та Соломії Крушельницької у стінах концертної зали Будинку офіцерів.

Мистецький проект «Лінія культури», який реалізується за підтримки Українського культурного фонду, включає в себе три повномасштабні концерти у різних містах України. Цей проект — це концерт-історія про людей, трьох постатей, які народились в Україні та своїм спадком сколихнули весь світ. Сьогодні ми живемо у світі, який неможливо уявити без їх внеску. Лінія культури, проходить крізь три міста (Харків, Вінниця, Тернопіль) та об’єднує Україну однією спільною ідеєю.

Харків — форпост культури на сході України. Тут народився Джозеф Шиллінгер, який допоміг кожному закохатись у джаз. Вінниця — перлина Поділля. Саме з Поділля походить Микола Леонтович — композитор української душі та автор найбільш впізнаваної мелодії всіх часів, яка кожного Різдва відкликається в мільйонах сердець по всьому світу. Тернопіль — мала батьківщина світової оперної діви, чарівної Батерфляй Соломії Крушельницької.

Вхід на концерт передбачено за безкоштовними квитками, котрі можна знайти у партнерських організаціях:

    Фонд громади «Подільська громада» — вул. Брацлавська 27 а, 1-ий поверх ГО «Гармонія» — вул. Винниченка, 5 ГО Джерело надії / Spring of Hope — вул. Стеценка, 48 Хаб «Місто Змістів» — вул. Пушкіна 11, 1-ий поверх Будинок офіцерів — пл. Перемоги 1

Або ж замовити квиток за телефоном: 096 408 40 99 Ольга.

ТИМУР АНДРІЄВСЬКИЙ співавтор ідеї та концепції проекту «Лінія Культури»:

«Культура — це ДНК нації, яка вирізняє нас поміж усіх інших країн та робить унікальними. Але одночасно з цим, культура дозволяє нам інтегруватися у цивілізоване світове співтовариство в якості рівноправного члена».

ОЛЕГ ОРІЩЕНКО генеральний директор ХНАТОБ / СХІД OPERA:

«У проекті „Лінія культури“ колектив театру СХІД OPERA покаже вам усю свою майстерність, виступаючи у якості тієї самої об’єднуючої культурної лінії, що пройде через всю Україну. Цим ми покажемо, що наша держава відкрита до світової культури, і в усіх частинах України — на Сході, чи на Заході, — однаково з захопленням і любов’ю будуть лунати народні пісні українською, оперні арії італійською і джаз англійською».

Кожен бажаючий може долучитись до неймовірного дійства, що наповниться народною музикою, оперою і джазом. Початок о 18:30.


Теги: концерти

Переглядів: 2892
Поширень: 2

Останні новини