Вінниця виграла грант на 800 тисяч євро від зарубіжних інвесторів на реконструкцію технологічного центру “Кристал”

Офіси, Fab Lab, коворкінг, ІТ-школа, дитячий техноцентр - всі ці ідеї, які планували створити на базі Вінницького інноваційно-технологічного парку "Кристал" будуть втілені в реальність. Вінниця виграла грант від німецької урядової компанії GIZ та ПРООН на 800 тисяч євро в рамках проєкту “Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів (SRER)”. Реалізація цього проєкту значно підсилить місто в частині економіки, адже інвестори будуть зацікавлені працювати та розвивати бізнес у нашій громаді, а заразом будуть створювати робочі місця для людей з гідною оплатою праці та наповнювати податками бюджет.

Будівництво першого в Україні муніципального технопарку стартувало у 2018 році на базі колишньої адмінбудівлі заводу “Кристал”. На цьому об’єкті активно тривали роботи протягом 2021-2022 років, але в зв’язку з воєнними діями на території України роботи з реконструкції були тимчасово призупинені. Про це розповідає Вінницький міський голова Сергій Моргунов.

“Наша співпраця з GIZ продовжується. Вінниця подала заявку на участь в проєкті «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів (SRER)» та виграла грант від однойменної німецької урядової організації та ПРООН. Ці кошти підуть на реконструкцію інноваційно-технологічного парку «Кристал», який ми почали реалізовувати з 2018 року на базі колишньої заводської адмінбудівлі. Через повномасштабну війну в Україні ми змінили пріоритети, і будівельні роботи на цьому об’єкті припинилися. Зараз, за підтримки партнерів та донорського фінансування, ми знову готові відновити почате”, — говорить міський голова Вінниці.

За його словами, місто зробить все можливе для того, щоб в майбутньому технопарк наповнили інноваційні стартапи і він став магнітом для інвесторів.

“Тут передбачене створення офісних приміщень, публічних просторів та дитячого техцентру. Таким чином, сюди ми хочемо залучити не лише досвідчених спеціалістів, а й креативну молодь. Вінниця – це місто, де розвиваються індустріальні парки, де розширюється промислова долина. А реалізувавши ще і цей проєкт, наша громада зробить серйозний крок, щоб стати осередком креативної економіки та сучасних підходів”, — додає Сергій Моргунов.



Переглядів: 1510
Поширень: 1

Останні новини