Гострий нюх допоміг двічі за добу знайти наркотики: як собака Рей служить у Могилів-Подільському прикордонному загоні

Службовий собака лабрадор Рей вже майже 2 роки сумлінно виконує свої службові обов’язки в пунктах пропуску. Про життя та роботу відданого пса розповіли у Могилів-Подільському прикордонному загоні.

Він допомагає виявляти наркотичні речовини, які намагаються перемістити через державний кордон. На його рахунку вже значна кількість випадків виявлення заборонених речовин. І хоча інколи виявлена речовина має невелику вагу, але для службової собаки це не має значення, головне не підвести напарника та бездоганно виконати свій службовий обов’язок.

Днями Рей двічі за добу винюхав заборонені речовини в пункті пропуску «Могилів-Подільський». Так, під час огляду автомобіля марки «Рено», яким слідував 22-річний громадянин Молдови, Рей у кабіні водія вказав оглядовій групі на чоловічу сумку. Перевіривши багаж, правоохоронці виявили згорток з речовиною сіро – зеленого кольору.

В іншому випадку, під час перевірки автомобіля марки «Шкода», Рей зреагував на дверну карту автомобіля, подавши відповідний сигнал. В результаті проведеного спільного огляду транспортного засобу, який належить 40-річному громадянину Румунії, правоохоронці виявили сірникову коробку з речовиною рослинного походження.

По даним фактам прикордонники направили до компетентних органів повідомлення про протиправне діяння, що містить ознаки злочину, передбаченого статтею 305 ККУ «Контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів чи прекурсорів або фальсифікованих лікарських засобів».

А за зразкове виконання службового обов’язку Рей отримав заслужену винагороду – смаколик.



Переглядів: 1304
Поширень: 0

Останні новини