У Вінниці відбулась презентація книги «Алхімія Григорія Сковороди»

27 липня в читальній залі Центральної міської бібліотеки ім. І. Бевза відбулась презентація науково-популярної книги «Алхімія Григорія Сковороди» за авторством Костянтина та Михайла Родигіна. Захід відбувся за підтримки ЗК «Вінницька міська централізована бібліотечна система» та департаменту культури Вінницької міської ради.

Авторами видання є син та батько – Костянтин та Михайло Родигіни.

Костянтин Родигін кандидат філософських наук, доцент, викладач Донецького національного університету імені Василя Стуса, член Вінницького Народного клубу фотомистецтва «Обрій». А Михайло Родигін – кандидат хімічних наук, науковий співробітник Інституту фізико-органічної хімії та вуглехімії ім. Л. М. Литвиненка НАН України (Київ). До сфери наукових інтересів авторів входить феномен західної алхімії в його природничо-наукових та філософських аспектах, і зокрема тема української алхімії, частиною якої є дослідження «Алхімія Григорія Сковороди».

Модераторами зустрічі виступили Анастасія Дворницька та Леонід Борозєнцев. А з вітальним словом на презентації виступила директорка ЗК «Вінницька міська централізована бібліотечна система» Олена Заквацька, яка побажала авторам успішного втілення в життя всіх творчих задумів.

«Нова книга Костянтина та Михайла Родигіних «Алхімія Григорія Сковороди» є гарним прикладом науково-популярного жанру сучасної української літератури, яка варта широкого кола поціновувачів. Маю надію, що дане видання дуже швидко надійде до бібліотек нашого міста та знайде свого користувача. Нам дуже приємно, що одна з перших презентацій книги проводиться саме у Вінницькій центральній бібліотеці ім. І.Бевза і наші користувачі стануть першими читачами», – говорить Олена Заквацька.

Під час зустрічі Костянтин Родигін поділився досвідом написання книги, зачитав фрагменти дослідження мандрів філософа та розповів про цікавинки своєї праці. Адже перед кожним розділом наявний епіграф та особистий малюнок автора, стилізований під алегоричні та алхімічні емблеми часів бароко.

Зазначимо, що минулого року виповнилось 300 років від дня народження видатного українського філософа, просвітителя-гуманіста, поета, музиканта та педагога Григорія Сковороди. Саме зараз, Україна перебуває на етапі свого становлення, коли важливо відновити історичну пам'ять і підіймати на щит національних героїв. Григорій Сковорода є одним із тих видатних діячів, які мають величезний вплив на формування національно-патріотичного виховання. Його внесок у різні галузі культури та освіти надзвичайно цінний для усієї країни. Відзначаючи його ювілей, ми підкреслюємо важливість відродження національної свідомості та глибокої поваги до своєї спадщини.



Переглядів: 949
Поширень: 0

Останні новини