На Вінниччині оголосили вирок шахраю, який завдав агрофірмі шкоди на суму понад 1,7 мільйона гривень

Шість років за ґратами: Літинський районний суд виніс вирок уродженцю Гайсинського району, який навесні минулого року ошукав роботодавця на 1 767 686 гривень.

Як повідомляє ГУНП у Вінницькій області, чоловік шахрайським способом, за 26 днів роботи на підприємстві сприяв незаконному вивезенню з території агрофірми 3670 літрів засобів захисту рослин.

Під час досудового розслідування слідчі встановили, що зловмисник влаштувався на роботу маючи злочинний умисел. 36-річний житель Черкаської області під час співбесіди запевнив роботодавця, що має досвід роботи в аграрній сфері та напрацьовану клієнтську базу. В разі прийняття його в штат, він зможе вмовити клієнтів відмовитись від співпраці з конкурентами.

На третій день перебування на посаді менеджера зі збуту, шахрай випробував свою "схему". Зловживаючи довірою керівництва даного товариства та менеджера з питань регіонального розвитку, він, без оплати, вивіз зі складу товар на 21 000 гривень. Друга спроба була на 112 000, третя - на 735 000 гривень. За 26 днів чоловік здійснив п'ять фіктивних продажів на загальну суму 1 767 686 гривень.

Вивезений товар зловмисник продавав, а кошти за нього не повертав, сподіваючись уникнути відповідальності, оскільки не являвся матеріально-відповідальною особою. Поліцейські довели причетність чоловіка до заволодіння чужим майном шляхом зловживання довірою, вчиненому в особливо великих розмірах.

Згідно з вироком суду зловмисника визнали винним у вчиненні правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство), та призначили йому покарання у вигляді 6 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Фото: Нацполіція Вінниччини


Теги: кримінал

Переглядів: 480
Поширень: 0

Останні новини