Карантин через сказ: в селі на Вінниччині ввели обмеження та встановили 5-кілометрову загрозливу зону

Наприкінці минулого тижня, 28 липня відбулося засідання надзвичайної протиепізоотичної комісії при виконавчому комітеті Барської міської ради.

Як повідомляє Держпродспоживслужба у Вінницькій області, йшлося про випадок сказу собаки в селі Затоки Барської міської об'єднаної територіальної громади.

З метою забезпечення стабільної епізоотичної ситуації, ліквідації випадку сказу та недопущення розповсюдження вірусу сказу, надзвичайна протиепізоотична комісія вирішила оголосити село Затоки неблагополучним щодо сказу і ввести карантинні обмеження. Навколо неблагополучного пункту вирішили встановити загрозливу зону радіусом 5 км.

Також ухвалили й інші заходи, зокрема:

затвердити план спеціальних заходів щодо оздоровлення епізоотичного осередку (в тому числі щодо зменшення кількості безпритульних тварин, доведення кількості лисів до норми (0,5-1 гол. на 1000 га угідь) та інших диких м'ясоїдних тварин в мисливських угіддях); провести широку роз'яснювальну роботу серед населення про небезпечність сказу для людей і тварин та заходи щодо профілактики і боротьби з ним.

Теги: карантин

Переглядів: 9376
Поширень: 0

Останні новини