Не доглядав хвору матір – не має права на спадщину: у Вінниці суд позбавив одного з братів права на спадкування

Один із братів не має права на спадкування, бо не піклувався про матір – таке рішення ухвалив Вінницький апеляційний суд у середу, 2 серпня. Про це повідомляє пресслужба суду.

Зазначають, що суд не задовольнив апеляційну скаргу та погодився із рішенням Немирівського районного суду, яким одного зі спадкоємців першої черги позбавили права на спадщину.

Суд установив: чоловік не доглядав хвору матір, яка мала інвалідність 1 групи та перебувала у безпорадному стані. Натомість про неї упродовж восьми років піклувався його рідний брат.

За словами адвоката, доказів, що чоловік ухилявся від надання допомоги матері, немає. Він наполягав, що позбавляти його підзахисного права на спадкування не можна.

«Однак, відповідно до частини 5 статті 1224 Цивільного кодексу України, за рішенням суду особа може бути усунена від права на спадкування за законом, якщо буде встановлено, що вона ухилялася від надання допомоги спадкодавцеві, який через похилий вік, тяжку хворобу або каліцтво був у безпорадному стані», – йдеться у постанові Вінницького апеляційного суду.

Тож в апеляційній інстанції підтримали висновок Немирівського районного суду, що існують обґрунтовані підстави для застосування такого крайнього заходу як усунення відповідача від права на спадкування за законом після смерті його матері.

Фото ілюстративне


Теги: спадщина

Переглядів: 2929
Поширень: 0

Останні новини