У Вінниці суд виніс вирок чоловіку, який вчиняв домашнє насильство

Вінницький міський суд визнав винуватим чоловіка, який систематично вчиняв домашнє насильство відносно колишньої дружини. Кривднику присудили 1 рік і 6 місяців ув’язнення.

Як повідомляє пресслужба Нацполіції Вінниччини, 35-річний вінничанин неодноразово потрапляв в поле зору поліції за вчинення домашнього насильства відносно колишньої дружини, із якою й надалі проживають у спільній квартирі. Він систематично ображав жінку, нецензурно висловлювався у її бік, принижував її честь та гідність, погрожував фізичним насильством та завдавав психологічних страждань.

За вчинення протиправних дій відносно 31-річної потерпілої поліцейські розпочали досудове розслідування. 

Минулого року у вересні, за систематичне вчинення домашнього насильства та завдання постраждалій психологічних страждань, чоловіка було засуджено вироком Вінницького міського суду до покарання у виді громадських робіт на сто п`ятдесят годин. Однак, зловмисник ухилився від виконання покарання та майже завжди був в стані алкогольного сп`яніння, постійно вчиняв сварки, ображав, виражався нецензурною лайкою, погрожував фізичною розправою, в зв`язку з чим потерпіла разом з дітьми тікала з квартири та переховувалась.

Поліція відкрила кримінальні провадження за двома статтями Кримінального кодексу України: ст. 126-1 (домашнє насильство) і ч. 2 ст. 389 (ухилення від покарання, не пов'язаного з позбавленням волі) та зібрані матеріали направила до суду.

Суд визнав підсудного винним у вчиненні цього злочину та призначив йому покарання у вигляді позбавлення волі терміном на 1 рік, шість місяців і п’ятнадцять днів.

Фото ілюстративне


Теги: кримінал

Переглядів: 728
Поширень: 0

Останні новини