МАУ змінює норми перевезення ручної поклажі.

15 січня 2019 року авіакомпанія «Міжнародні Авіалінії України» змінить норми перевезення ручної поклажі на всіх своїх рейсах. Нова політика перевезення ручної поклажі МАУ стане прозорішою та зрозумілішою для всіх пасажирів.

Нові норми перевезення ручної поклажі будуть діяти для пасажирів, що придбали квитки з 1 листопада 2018 року для подорожі з 15 січня 2019 року, та залежатимуть від базового тарифу та/або класу обслуговування, за яким куплено квиток:   

Пасажири, які придбали квитки, у вартість яких не входить перевезення зареєстрованого багажу, зможуть взяти із собою на борт літака 1 місце ручної поклажі вагою до 7 кг і розмірами не більше ніж 55х40х20 см, а також верхній одяг та парасольку. Пасажири, які придбали квитки, до вартості яких входить перевезення зареєстрованого багажу та пасажирам преміум економічного класу обслуговування на далекомагістральних рейсах, зможуть взяти із собою на борт літака 2 місця ручної поклажі: 1 місце вагою до 7 кг і розмірами не більше 55х40х20 см та 1 місце вагою до 5 кг і розмірами не більш ніж 40х30х10 см, а також верхній одяг та парасольку. Пасажири бізнес класу середньомагістральних рейсів матимуть можливість перевозити 2 місця ручної поклажі: 1 місце вагою до 12кг і розмірами не більше ніж 55х40х20 см та 1 місце  вагою до 5 кг і розмірами не більш ніж 40x30x10 см, а також верхній одяг та парасольку. Пасажири бізнес класу далекомагістральних рейсів матимуть можливість перевозити 3 місця ручної поклажі: 2 місця загальною вагою до 15 кг і розмірами не більше ніж 55х40х20 см кожне та 1 місце  вагою до 5 кг і розмірами не більш ніж 40x30x10 см, а також верхній одяг та парасольку.  

Крім того, починаючи з 15 січня 2019 року, кожен пасажир МАУ, незалежно від класу обслуговування та тарифу, за яким він придбав свій квиток, отримає можливість взяти з собою ще одну додаткову одиницю ручної поклажі вагою до 5 кг та розмірами не більш ніж 40x30x10 см, попередньо сплативши за її перевезення збір у розмірі 15 євро. Здійснити оплату за перевезення додаткового місця ручної поклажі можна буде в аеропорту відправлення.  

«Світ, як і авіаційна галузь, не стоять на місці. Ми так само постійно розвиваємося, удосконалюючи процеси і технології в МАУ. І вже з нового року пасажири МАУ зможуть оцінити переваги нової політики ручної поклажі, яка стає все прозорішою і зрозумілішою, - зазначив віце-президент МАУ з комерції Сергій Фоменко. - Як і раніше, ми вважаємо, що наші пасажири повинні мати можливість вибору, і ми готові їм його надавати. Вже в новому році до звичних послуг замовлення харчування, вибору місця на борту та додаткових одиниць зареєстрованого багажу, ми надамо нашим пасажирам можливість придбати додаткове місце ручної поклажі».

 Ознайомитися з оновленими правилами можна на офіційному сайті МАУ.

Часті запитання:

1. Які норми перевезення ручної поклажі будуть застосовані для пасажирів, що придбали квитки до 01.11.2018 року для подорожі з 15.01.2019 року?
Норми перевезення ручної поклажі для пасажирів з такими квитками змінено не буде.

2. Чому МАУ змінює норми перевезення ручної поклажі?
Норми перевезення ручної поклажі були переглянуті аби зробити їх більш зрозумілими для пасажирів, що в свою чергу має позитивно вплинути на процес посадки пасажирів та розміщення їх ручної поклажі на борту літака.

3. Чому параметри другого місця ручної поклажі мають бути саме 40х30х10 см?
Щоб пасажир міг вільно розмістити цю ручну поклажу під сидінням крісла попереду.

​​4. Скільки місць ручної поклажі пасажир може придбати додатково?
Пасажир може придбати тільки 1 додаткове місце вагою до 5 кг та розмірами до 40х30х10 см.

5. Якщо пасажир подорожує транзитом та хоче сплатити за перевезення додаткового місця ручної поклажі, йому потрібно платити за кожний сегмент подорожі окремо?
Ні. Збір за перевезення додаткового місця ручної поклажі сплачується за весь маршрут подорожі в один бік.

6. Чи будуть норми перевезення ручної поклажі змінено для пасажирів, що подорожують з дітьми до 2х років, яким не надається окреме місце на борту літака?
Ні, норми перевезення ручної поклажі для таких пасажирів змінено не буде.

7. Чи буде вважатися окремим місцем ручної поклажі обладнання, що необхідне особам з обмеженими фізичними можливостями під час перельоту?
Ні. Такі пасажири додатково до встановленої норми перевезення ручної поклажі зможуть безкоштовно перевозити: 1 тростину, або 1 пару милиць, або 1 ходунки, або інше допоміжне обладнання, необхідне під час польоту.

 8. Що робити пасажирам, які окрім місць ручної поклажі, які дозволені нормами перевезення ручної поклажі, мають інші особисті речі?
Будь-які додаткові особисті речі, наприклад, такі як пакети Duty Free, ноутбук, преса для читання, фотоапарат, бінокль, портплед та інші, повинні бути спаковані у місце ручної поклажі. Всі особисті речі пасажира, що не будуть спаковані у ручну поклажу, вважатимуться окремим місцем ручної поклажі або багажу, у разі перевищення дозволених норм перевезення ручної поклажі, та будуть прийняті до перевезення лише після сплати встановленого за їх перевезення тарифу.

 9.     Якщо пасажир придбав квиток, у вартість якого не входить перевезення зареєстрованого багажу, однак пізніше додатково сплатив за перевезення такого багажу, чи зможе він взяти одне додаткове місце ручної поклажі вагою до 5 кг і розмірами до 40х30х10 см безкоштовно до своєї основної ручної поклажі вагою до 7 кг і розмірами 55х40х20 см?
Ні. В такому разі, перевезення додаткового місця ручної поклажі можливе лише після сплати встановленого за цю послугу тарифу у розмірі 15 євро. Норми перевезення ручної поклажі залежать від тарифу та/або класу обслуговування, за яким було куплено квиток.

 Для інформації:

Авіакомпанія «Міжнародні Авіалінії України» заснована у 1992 році. 100% акцій МАУ перебувають в приватній власності. Авіакомпанія з'єднує Україну з понад 50-ма містами та ключовими пунктами Європи, Азії, Америки, Африки, Близького Сходу і країн СНД та забезпечує стикування з маршрутами авіакомпаній-партнерів до більш аніж 3 тисяч міст світу. Сьогодні до складу флоту МАУ входить 43 авіалайнери різних модифікацій, включаючи 30 середньомагістральних Boeing 737 NG із середнім віком 8,7 років. Середній вік парку МАУ – 10,7 років. МАУ виконує понад 1100 регулярних рейсів на тиждень. Базовим аеропортом є Міжнародний аеропорт «Бориспіль» (KBP). Докладну інформацію про МАУ можна отримати на сайті авіакомпанії www.flyUIA.com


Переглядів: 1805
Поширень: 2

Останні новини