До Дня Повітряних сил ЗСУ у Вінниці відкрили тематичну виставку «Крила України»

Вінницький музей моделей транспорту та Музей Повітряних сил Збройних сил України відкрили спільну виставку «Крила України».

Цю експозицію присвятили Дню Повітряних сил ЗСУ, що відзначається щороку у першу неділю серпня. Вона налічує близько 630 експонатів, серед яких є моделі літаків від часів Першої світової війни, до тих, які стоять на озброєнні ЗСУ, і навіть макет сучасного винищувача F-16.

Та головну частину виставки становлять експонати з Музею Повітряних сил, який зачинений у зв’язку з повномасштабною війною. Це макети сучасної української радіолокаційної станції 79К6, радянського переносного зенітно-ракетного комплексу «Стріла-3», зенітного ракетного комплексу «Бук М1», радіолокаційної станції 79К6. З найцікавішого – зразки ворожої техніки та озброєння, знищені українськими військовими.

«В сьогоднішній експозиції представлені фрагменти крилатих ракет агресора (типу Х-101 і “Калібр”), уламок гелікоптера Мі-24, який був збитий розрахунком викладачів і курсантів ХНУПС ім. Івана Кожедуба, і уламки Shahed-а, яким нещодавно була обстріляна Вінниця», – розповів завідувач Музею Повітряних сил ЗСУ, генерал-майор у відставці Володимир Алєксєєв.

«Це наша перша спільна виставка. А ідея її проведення належить Офісу туризму Вінниці, з яким ми співпрацюємо, – розповів директор Музею моделей транспорту Олександр Вдовиченко. – Ми оперативно все погодили і отримали біля 30 експонатів з Музею Повітряних сил ЗСУ, які підсилили нашу постійно діючу експозицію, яка у свою чергу налічує близько 600 експонатів літаків і військової техніки Повітряних сил. Ця виставка буде працювати понад місяць, тож вінничани та гості міста зможуть приходити і роздивлятися унікальні експонати».

Виставку «Крила України» можна переглянути до 10 вересня в Музеї моделей транспорту (вул. Соборна, 64) щодня з 12:00 до 20:00 години.


Переглядів: 919
Поширень: 0

Останні новини