Делегація з Мюнстера відвідала Вінницьку міську клінічну лікарню №1, де впровадили сучасні методи реабілітації пацієнтів

Минулої п’ятниці з робочим візитом у Вінниці перебувала делегація з Мюнстера на чолі з мером Маркусом Леве. Закордонні партнери разом з Вінницьким міським головою Сергієм Моргуновим відвідали новостворене реабілітаційне відділення у Вінницькій міській клінічній лікарні №1, де лікарі займаються реабілітацією пацієнтів з порушенням опорно-рухового апарату та нейрореабілітацією.

Саме для цього відділення минулого місяця з німецького міста-партнера передали спеціальне медичне обладнання: ролатори, сучасні тренажери та інші засоби, які вже допомагають відновитися пацієнтам після хірургічного та стаціонарного лікування, розповів Сергій Моргунов.

“Співпраця у сфері медицини – один із елементів партнерства з Мюнстером. Європейські колеги мали змогу познайомитися з нашими лікарями, оцінити методи їхньої роботи та обладнання, які вони використовують. У відділенні реабілітації МКЛ №1 вже працює медичне устаткування з Мюнстера, яке передали до Вінниці у липні. Ним користуються, зокрема, військові, які проходять реабілітацію в медичному закладі. Ми вдячні партнерам за підсилення нашої лікарні важливим медичним обладнанням”, – сказав Вінницький міський голова Сергій Моргунов.


Директор міської клінічної лікарні №1 Костянтин Ліваковський розповів, що з початку повномасштабного вторгнення його команда медиків почала опановувати нові напрямки реабілітації і вже зараз надають допомогу в стаціонарному та амбулаторному форматі як військовим, так і цивільним пацієнтам.

“Ми змогли знайти персонал, провели відповідне навчання, забезпечили мінімальними наборами для проведення реабілітації і розпочали роботу. Першочергове право на реабілітацію надаємо військовим. За період роботи відділення, пройшли реабілітацію 173 пацієнта, з них – 81 військовий. Враховуючи, що наше відділення тільки відкрилось, ми маємо розвиватись і маємо вже плани на найближчий час. До кінця поточного року плануємо збільшити площу відділення та зробити кращі умови. Плануємо і дуже бажаємо стажування нашого персоналу у країнах Європи та обмінюватися досвідом. Ми щиро вдячні громаді Мюнстера, всім небайдужим людям, які допомагають наближувати нашу перемогу”, – сказав Костянтин Ліваковський.

Своїми враженнями від облаштованого відділення реабілітації поділився мер Мюнстера Маркус Леве.

“Тут все за останніми інноваційними вимогами, особливо у галузі реабілітації. Відчувається також, що у лікарні дуже приємна атмосфера, атмосфера підтримки тих, хто, на жаль, зазнав поранень під час війни і видно, як медперсонал намагається їм допомогти. І я хочу висловити також слова подяки медичному персоналу, на який випало багато викликів, спочатку пандемія Covid-19, а згодом і війна, але вони справляються з усіма цими труднощами, усіма цими викликами і з усіх сил допомагають хворим повернутися до життя. І, звичайно, дуже приємно було побачити обладнання, яке ми передали з Мюнстера. Приємно, що воно допомагає людям і це найголовніше для нас. Я думаю, що у нас ще багато можливостей для співпраці, зокрема у нас є гарні фахівці і гарний досвід у питаннях інфекційної медицини і також ми багато уваги приділяємо превентивній медицині. Ми не просто лікуємо пацієнтів, а й робимо все, що від нас залежить, для того, аби вони не захворіли. Тобто, це гарне й свідоме виховання людей, формування у них здорового способу життя, гарне правильне раціональне харчування”, – сказав Маркус Леве.


Теги: медицина

Переглядів: 970
Поширень: 0

Останні новини