Яке сьогодні церковне свято: 10 серпня

Сьогодні, 10 серпня, християни всього світу вшановують пам'ять чотирьох святих апостолів - Прохора, Никанора, Тимона та Пармена, які відіграли невимовно важливу роль у поширенні Христової віри та служінні ближнім. Це свято є нагадуванням про мужність, вірність і глибоке покликання служити Богу та спільноті.

Святий Прохор, один із перших дияконів, був вірним супутником апостола Петра та інших послідовників Христа. Його служіння допомогли у поширенні християнства, а його мученицька смерть в місті Антіохія свідчить про його вірність та щирість 

Святий Никанор став мучеником в перший день гонінь на християн, демонструючи свою вірність і відданість Богові навіть у небезпечних обставинах.

Святий Тимон, єпископ міста Басторії в Аравії, був прикладом незламної віри та мужності, навіть перед обличчям жорстокості та випробувань. Його життя та смерть свідчать про бажання зберегти Христову правду.

Святий Пармен своєю проповіддю в Македонії допомагав багатьом знайти шлях до Христа. Його жертовність та служіння показують незламну відданість Богові попри складні обставини.

Сьогодні ми вшановуємо пам'ять цих святих апостолів, чия віра, мужність та служіння стали прикладом для поколінь християн. Їх внесок у формуванні християнської спільноти та поширення Євангелія залишається незабутнім і надихає нас продовжувати служити Богові та один одному у дусі любові та милосердя.


Переглядів: 661
Поширень: 0

Останні новини