Епідеміологи розповіли, чи можна споживати воду з громадських криниць Вінницького району

У населених пунктах Вінницького району перевірили криниці. Як виявилось, не скрізь вода відповідає нормативним показникам, довіряти ж можна лише воді з кількох криниць.

Про результати перевірки повідомили фахівці відділу епідеміологічного нагляду та профілактики неінфекційних захворювань ДУ «Вінницький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України».

Протягом 7 місяців 2023 року епідеміологи здійснювали відбір зразків води з громадських криниць Агрономічної,Стрижавської, Лука – Мелешківської, Вороновицької та Якушинецької ОТГ.

За результатами відбору із 44 лабораторно обстежених криниць виявилось:

19 (43,2%) не відповідають нормативним вимогам по санітарно-хімічних та мікробіологічних показниках; 16(36,4%) по санітарно - хімічних показниках; 7(15,9%) по мікробіологічних показниках, збудників паразитозів у криничній воді не виявлено.

Лише дві криниці (4,5%) відповідають вимогам ДСан ПіНу 2.2.4.-.171–10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною».

"Шановні мешканці територіальних громад Вінницького району ! Пийте воду із перевірених джерел ! Перед споживанням воду кип’ятіть та відстоюйте! Краще споживати бутильовану воду! Бережіть своє здоров"я та здоров"я своїх рідних!" - закликають епідеміологи.

Фото:  ДУ «Вінницький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України»


Переглядів: 724
Поширень: 0

Останні новини