У Вінниці відзначили Маковія: у Кафедральному соборі ПЦУ провели святкове богослужіння (Фото)

Сьогодні, 14 серпня, віряни відзначають велике свято Винесення чесних древ животворчого Хреста Господнього та день пам'яті святих мучеників Маккавеїв. Цю дату в народі, зазвичай, називають святом Маковія

У Спасо-Преображенському кафедральному соборі міста Вінниці з цієї нагоди провели святкове богослужіння. Божественну літургію очолив митрополит Вінницький і Барський Симеон, йому співслужили соборні священники.

"За богослужінням підносились молитви за перемогу Українського війська та перемогу України", - пише пресслужба Вінницько-Барської єпархії ПЦУ.

Після запричасного вірша митрополит виголосив проповідь. Також під час богослужіння, традиційно, освятили мед. Натовп вінничан зібрався на вулиці Соборній, поблизу кафедрального собору.

"По завершенню Літургії владика Симеон звершив водосвятний молебень та прочитав молитви на освячення зілля і меду. За традицією, разом із духовенством, Архіпастир окропив святою водою вірян, які цього дня прийшли у собор помолитись і попросити Божого благословення, а також принесені ними мед, квіти і трави", - йдеться у повідомленні.

Фото: пресслужба Вінницько-Барської єпархії ПЦУ
 



Переглядів: 988
Поширень: 0

Останні новини