Вінниця та французьке місто Нансі співпрацюватимуть у сфері протезування та ортопедіії

Вінницю із дводенним візитом відвідала делегація з міста Нансі на чолі із мером Матьє Кляйном. Французька та українська сторони найближчим часом планують встановити побратимські стосунки між двома містами.

Тепер же – підписали Меморандум про взаєморозуміння щодо встановлення побратимських відносин.

У Вінниці французи відвідали міську лікарню, а також державне протезно-ортопедичне підприємство. Це один із найстаріших у Вінниці заводів – нещодавно йому виповнилося 90 років. За словами Матьє Кляйна, у Нансі також добре розвинений протезно-ортопедичний напрямок, тож уже зараз можна говорити про можливі кроки співпраці.

«Ми розуміємо, що зараз потреба України у реабілітації військових – величезна, і вона буде тільки зростати. Ми висловлюємо єдність з українським народом. Тут ми можемо допомогти, наприклад, обміном інформацією та досвідом між нашими лікарями. Можливе запрошення і залучення українських спеціалістів на міжнародні конференції, щоб набути більшої кваліфікації у майбутній допомозі», – говорить мер міста Нансі Матьє Кляйн.

За два дні робочого візиту до Вінниці французька делегація відвідала також одну з потужних вінницьких компаній – виробника та постачальника електротехніки в Україні, спеціалізований будинок дитини «Малятко», Музей моделей транспорту. Також мали чимало часу пройтися різними частинами Вінниці.

«Вінниця – це цікаве і чудове місто. Я вперше тут. І не знав, чого очікувати. Мене здивувало, що це місто абсолютно європейське, з європейськими цінностями. Тут відкритті люди і стиль життя дуже схожий на наш. У мене була можливість побачити всю природну красу міста Вінниці та її околиць. Я був дуже здивований. Мене дуже вразили екологічні амбіційні плани Вінниці. І це також одна з точок дотику до європейських цінностей. Я точно розумію, що співпраці між Нансі та Вінницею – бути. Я так само дуже багато нового для себе дізнався. Я поїду звідси з великою кількістю цікавих ідей, які так само можу імплементувати у своєму місті», – говорить Матьє Кляйн.

За словами міського голови Вінниці Сергія Моргунова, співпраця між французьким та українським містом має на меті довготривалу комунікацію та обмін досвідом у різних сферах.

«Наша співпраця з Нансі – це взаємний обмін досвідом та практиками. Наприклад, прийом громадян, який здійснюється у нас, у них так він не відбувається. І пан Матьє сказав, що треба застосувати це в місті Нансі. Але якщо говорити про більш глобальніші речі, то в першу чергу ми налаштовані з нашими партнерами і містами-побратимами на довготривалу стратегічну співпрацю. Це стосується різних напрямів. Тож важливо мати можливості та бажання працювати і досягати результату», – говорить Сергій Моргунов.

Це був перший візит делегації із Нансі до Вінниці. У подальших планах – візит вінничан до французького міста, де й буде підписана угода про партнерство між двома містами.


Переглядів: 659
Поширень: 0

Останні новини