Початок будівництва протираціаційних укритів у 6 ліцеях міста

Сьогодні, 25 серпня, на засіданні Вінницької міської ради було прийняте рішення про розпочаток будівництва антирадіаційних укриттів у шести міських ліцеях. 

Вінницький міський голова Сергій Моргунов зазначив, що вартість такого будівництва – дуже серйозний виклик для бюджету громади. Але водночас – це необхідний крок для того, щоб створити безпечні умови для дітей. Щоб втілити цей план в життя, муніципалітет намагається заручитися фінансовою підтримкою, в тому числі і зовнішніх донорів. “У результаті виготовлення цієї проєктно-кошторисної документації, виявилося, що вартість проведення будівництва достатньо висока. Нам необхідно знайти ресурс у розмірі 550 млн грн - це досить велика сума грошей. Ми внесли зміни в бюджет, перерозподіл кошти і виділяємо 247 млн грн. Разом з тим, розуміючи, що це достатньо серйозний виклик для нашого бюджету, ми звернулися до Уряду та відповідних міністерств, міжнародних організацій та донорів щодо можливості підтримати на умовах співфінансування будівництво цих об’єктів. Ми не можемо відмовитися від будівництва цих укриттів, оскільки безпека дітей та навчання в школах офлайн, перебування дітей в дитячих садочках – це важливе питання”, – зазначив міський голова.

Щоб якнайшвидше розпочати будівельні роботи, була проведена експертиза проектно-кошторисної документації, яка підготовлена для ліцеїв №№ 11, 12, 13, 23, 30 і 33. Це дозволить розпочати будівництво антирадіаційних укриттів.

"Будівництво нових антирадіаційних укриттів у школах - це продовження нашої роботи щодо створення безпечного середовища в місті. Від початку конфлікту, ми провели ряд ремонтів і покращень у наявних укриттях шкіл та дошкільних закладів.

“Наразі в нас на фінішній стадії ремонти укриттів у дитсадку №67 та у початковому ліцеї №13. А в таких закладах, як ДНЗ №47 та 77 наразі на завершальній стадії підготовка проєктно-кошторисної документації", — сказав Денис Мазуренко.

Наразі підготовчі роботи з очищення територій від відходів та зайвих речей вже виконані на шести обранцях, де планується будівництво укриттів. Такі дії дозволять розпочати будівництво якнайшвидше.

Намітка про повернення школярів до навчання та дітей до дитячих садків у Вінниці була втілена, коли фахівці ДСНС надали відповідні рекомендації щодо організації приміщень для тимчасового притулку під час тривоги. Це допомогло муніципалітету налагодити безпечні умови для дітей під час навчання та дозволило перейти з дистанційного формату навчан


Переглядів: 814
Поширень: 0

Останні новини