Як 12 людей опинились в старих "жигулях". Повідомили нові подробиці смертельної ДТП на Вінниччині

Лісовоз та легковик ВАЗ зіткнулися на Вінниччині, у результаті загинуло 12 людей, у тому числі - шестеро дітей. Страшна аварія сколихнула всю Україну.

Яким чином всі вони опинилися у одній машині довідувалися журналісти ВВС Україна.

Нагадаємо, зіткнення вантажівки та ВАЗу сталося ввечері 22 серпня біля села Бродецьке, неподалік від Козятина. Від удару легковик практично сплющило, цілу ніч надзвичайники деблоковували із понівеченої автівки тіла загиблих.

Водій лісовоза вижив. За даними поліції, його затримали та помістили до ізолятора тимчасового тримання. Йому вручили підозру, чоловікові загрожує до 10 років пу в'язниці. При цьому остаточну причину трагедії досі не встановили.

Усі, хто їхав у "жигулях", були однією родиною, розповів староста села Ігор Ткачук. В автомобілі крім водія, була його дружина, 2-річний син, неповнолітня сестра, теща й кум - хрещений батько хлопчика. Також у старій радянській автівці був рідний брат водія зі своєю сім'єю - дружиною та чотирма дітьми.

Того дня родина святкувала другий день народження наймолодшого хлопчика.

"Логічного пояснення, чому вони туди влізли всі, немає, - розповів журналістам староста. - У братів на двох було три автомобілі".

За його словами, водій та його брат походили із не надто благополучної родини - батьки зловживали алкоголем та не опікувалися дітьми. Однак у дорослому віці чоловіки вели інакше життя.

"Хлопці росли в інтернатах, у них в житті не було нічого, але вони змогли вишкрябатися з цієї ями. Не зловживали алкоголем, з нуля хати собі покупляли, автомобілі, сім'ї позаводили, будували гаражі, господарство, хліви", - зазначив Ткачук.

Загиблі брати займалися обрізкою дерев, висотними роботами та ніколи не сиділи без діла.

Староста не має відповіді, чому родина вирішила виїхати ввечері у переповненому авто на трасу. Він припустив, що вони могли підвозити додому кума водія, хрещеного батька іменинника, у сусіднє село.

Ткачук уточнив, що діти були на руках. Двоє - у пасажира спереду, решта - ззаду

"Чи був водій ВАЗ п'яний, чи ні? Не знаю, - каже староста. - Але це була компанія, вони сиділи, випивали, в сина день народження. І ще один фактор - сонце. Він о 7-й вечора їхав на "жигулях" на захід, може, його засліпило сонце".

Як розвивалися події та чому відбулося зіткнення - покаже слідство й експертиза. Поліція поки що не коментує жодної з версій подій. 

Фото: Нацполіція Вінниччини, ДСНС


Теги: ДТП аварія

Переглядів: 6024
Поширень: 0

Останні новини