Вінниця вшанувала пам'ять загиблих Захисників України

У Вінниці 29 серпня відбулося урочисте вшанування пам'яті тих, хто віддав своє життя в ім'я боротьби за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Церемонія включала у себе покладання квітів до Пам'ятного знаку Небесній Сотні та могил загиблих героїв російсько-української війни. Серед учасників події були представники Вінницької міської та обласної рад, родичі загиблих, військовослужбовці, громадські лідери та активна молодь. Всі вони віддали шану героїзму, відвазі та самопожертві наших воїнів, які беззавітно присвятили свої життя вільній та незалежній державі. Під час урочистостей було наголошено на величі та сили духу тих, хто змагався за ідеали свободи та відстоював національну гідність. Ця церемонія є ще одним свідченням високої поваги до тих, хто на шляху до міцної та незалежної України пожертвував найціннішим – власним життям. 

Вінничани вшанували пам’ять загиблих Героїв, схиливши голови у хвилині мовчання.

«Герої не вмирають. Поки живе наша пам’ять – живуть і вони. Сьогодні ми вшановуємо полеглих Захисників України. Тих, хто загинув за її волю та незалежність. За наше із вами майбутнє. Вічна пам’ять полеглим. Нехай наші Герої, які боронять Україну, повертаються з війни живими», – зазначив міський голова Сергій Моргунов.

Довідка

День пам’яті захисників був заснований у 2019 році за указом Президента України. Дата 29 серпня обрана в пам’ять про Іловайську трагедію 2014 року.



Переглядів: 1081
Поширень: 0

Останні новини