В "Укренерго" закликають українців обмежити споживання електроенергії

Літня спека встановлює нові рекорди не лише на термометрах, але й на графіку споживання електроенергії, повідомляють в НЕК "Укренерго".

Як зазначають у національній енергетичній компанії, наразі можливості української енергосистеми суттєво обмежені через масштабні ремонти, які проводяться на теплових та деяких атомних енергоблоках для того, щоб відновитися після завданих росіянами терористичних атак та підготуватися до значних зимових навантажень.

"Для покриття рекордного споживання цього літа ми вже вкотре змушені використовувати аварійну допомогу з Європи. Але кожен з нас має пам’ятати, що це крайній інструмент для забезпечення балансу виробництва та споживання в енергосистемі", - йдеться у повідомленні. 

Українців закликають долочитися до допомоги енергосистемі, а саме з 16:00 до 23:00 ощадливо споживати електроенергію:

вимкнути кондиціонер; охолоджувати будинок запускаючи прохолоду вночі, а вдень, блокувати сонячне світло, закриваючи штори або жалюзі; перенести користування електроприладами на ранок або ніч; обирати ECO режим роботи електроприладів; вимикати світло, коли виходите з приміщення.

"Такі дії кожного матимуть значний для енергосистеми результат у вигляді нижчого споживання електроенергії, яке можна буде забезпечити наявними ресурсами", - наголошують в "Укренерго".



Переглядів: 822
Поширень: 0

Останні новини