Тренінги у Вінниці: як допомогти травмованим до прибуття швидкої допомоги

Протягом 29 та 30 серпня дві групи мешканців Вінниці навчалися надавати першу допомогу постраждалим на догоспітальному рівні під час тренінгу під назвою "Допомога травмованим".Заняття проходили на базі молодіжного центру «Квадрат» за організаційної підтримки ВПІНО «Філія АКТЕД» спільно з Навчально-методичним центром цивільного захисту та безпеки життєдіяльності у Вінницькій області.

Працівники Вінницької міської ради та комунальних підприємств громади приєднались до тренінгової програми. Цей інтенсивний курс включав насичену теоретичну частину. По завершенню цієї частини учасники мали можливість отримати практичні навички надання допомоги, використовуючи сучасні медичні тренажери, такі як дефібрилятори, турнікети та інше обладнання. Фахівці також демонстрували, як прості підручні засоби можуть бути корисними при правильному використанні.

«Метою тренінгів є підвищення обізнаності людей в питаннях надання допомоги при виникненні надзвичайних ситуацій, а також засвоєння практичних навичок, необхідних для врятування та збереження життя людини у невідкладному стані. Такі знання дуже важливі, адже іноді, щоб вирвати людину зі смертельних лещат, є лише кілька хвилин. І не завжди можна розраховувати, що за цей час встигнуть до місця дістатися медики», – зазначила директорка департаменту кадрової політики Вінницької міської ради Тетяна Ласкавчук.

Навчальні сесії були реалізовані згідно з програмою, розробленою на основі сучасних європейських стандартів. Інструкторами на тренінгах виступали справжні професіонали - парамедики. Вони в доступній формі пояснювали та демонстрували різні навички, такі як накладання шини, зупинка кровотечі, а також звільнення дихальних шляхів у потерпілого. Підкреслювалося, що більше навчених людей реагувати на невідкладні ситуації означає менше смертей на догоспітальному етапі та, в кінцевому підсумку, забезпечує більше можливостей для медичного лікування.

По завершенню тренінгового курсу усі слухачі отримали сертифікати за успішне його проходження.

«Наші слухачі були надзвичайно активними та зосередженими. Для багатьох це був перший тренінг такого рівня. Вони відзначали, що отримані знання дуже необхідні у житті, а під час воєнного стану – особливо, – каже Тетяна Ласкавчук. – Дякуємо партнерам за гарну організацію тренінгів. Передусім міжнародній фундації АКТЕД та нашому Навчально-методичному центру цивільного захисту».



Переглядів: 659
Поширень: 0

Останні новини