До прийому паломників хасидів на свято Рош га-Шана готуються на Вінниччині

Наближається велике свято Рош га-Шана, у зв'язку із цим у Вінниці 30 серпня відбулась робоча нарада щодо дотримання заходів безпеки під час паломництва хасидів до Умані.

У 2023 році Рош га-Шана святкуватиметься 15-17 вересня. Цього року вірянам рекомендували утриматися від відвідування Умані, з огляду на війну, регулярні масовані обстріли України та можливі провокації з боку росії. 

Водночас, місцеві влади готуються до того, що частина паломників, як і минулого року, наважиться приїхати. Зокрема на Вінниччині вже обговорили, як забезпечуватимуть громадську безпеку під час свята.

У нараді взяли участь представники обласної військової адміністрації, поліції, прикордонних та інших профільних служб. Долучилися також представники єврейських організацій. 

На нараді порушили такі питання:

забезпечення публічної безпеки та порядку за маршрутом слідування вірян територією Вінницької області; дотримання правопорядку у місцях можливого масового скупчення паломників; контроль за переміщенням на території області організованих груп хасидів автомобільним транспортом.

Правоохоронні органи Вінниччини напередодні та у дні проведення релігійних заходів, посилять контроль за дотриманням встановлених заборон у зв'язку з дією воєнного стану та комендантської години.

Також на Вінниччині задля громадської безпеки встановлено обмеження на проведення походів, демонстрацій, масових релігійних заходів на території культових споруд, прилеглих до них територій за участі прихожан та паломників.


Переглядів: 2271
Поширень: 0

Останні новини