Підтримка та активний відпочинок: як спортивні школи радують дітей-переселенців

Дитячо-юнацькі спортивні школи міста Вінниці відіграють важливу роль у формуванні національно-патріотичних переконань серед молоді. Під час занять спортом тренери не лише ставлять акцент на розвиток фізичних навичок, але й на виховання справжніх громадян України та патріотів.

Прикладом такої діяльності є патріотичний квест, який відбувся в Міській комплексній спортивній школі № 3 у Вінниці. Ця ініціатива мала за мету виробити почуття патріотизму серед дітей та підкреслити важливість військової служби у Збройних Силах України, повідомляє міська рада.

Молоді учасники подібних заходів активно взаємодіють, знаходять нових друзів і розуміють спільні цінності. Наприклад, Аліса, одна з учасниць квесту, відзначила, що цей захід був цікавим і пізнавальним, надаючи можливість не лише розважитися, але й отримати нові знання.

«Не думала, що окрім тренувань буде настільки цікаво і класно. Вже познайомилася з дівчатами та хлопцями, знайшла собі нових друзів», – каже дівчинка.

У міських спортивних школах також виявляють підтримку дітям-переселенцям. Тут вони можуть знайти не лише опіку, але й можливості для активного відпочинку. Наприклад, протягом серпня хлопчики та дівчатка мали змогу відвідати басейн у СК «Аква-Він». Також, на базі МДЮСШ № 2, на вулиці Узвіз Бузький були організовані цікаві заняття, такі як катання на сап-бордах, плавання на човні "Драконі" та веслування на каяках.

«Щирі посмішки діток у такий нелегкий для них час – це найкраща нагорода», – каже інструкторка-методистка муніципального спорткомплексу «Аква-Він» Альона Гребенюк.

Голова комітету по фізичній культурі та спорту Вінницької міської ради Сергій Краєвський додає: «Це найменше, що ми можемо зробити для діток, які втратили свої домівки та звичне життя. Дякуємо батькам, які приводять у наші спортивні школи своїх хлопчиків та дівчаток».



Переглядів: 500
Поширень: 0

Останні новини