Завдав державі збитку на понад 42 мільйони гривень: на Вінниччині директору приватного підприємства висунули обвинувачення

Не маючи відповідних дозвільних документів, 46-річний обвинувачений організував незаконний видобуток піску на земельній ділянці площею 12 гектарів. Впродовж 2021-2022 років очолюване ним товариство видобуло та продало майже 47 тисяч метрів кубічних корисних копалин.

Про це повідомляє ГУНП у Вінницькій області та Вінницька обласна прокуратура.

За словами заступника начальника слідчого управління обласного главку Едгара Папікяна, товариство, яке орендувало земельну ділянку на території Турбівської громади, видобувало корисні копалини, не отримуючи спеціального дозволу на користування надрами.

Сума завданого державі збитку становить понад 42 мільйони гривень. До того ж дії посадовця завдали шкоду екосистемі, зокрема, відбулись незворотні порушення і вони не можуть бути відновлені до початкового стану.

21 червні зловмиснику було повідомлено про підозру, а 31 серпня зібрані матеріали досудового розслідування з обвинувальним актом скеровані до суду.

Оперативний супровід досудового розслідування здійснювали працівники Управління стратегічних розслідувань Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України. Процесуальне керівництво - Спеціалізована екологічна прокуратура Вінницької обласної прокуратури.

На сьогодні у кримінальному провадженні заявлено цивільний позов щодо відшкодування завданих збитків на вказану суму.

У разі доведення винуватості у скоєнні інкримінованого злочину (ч. 3 ст. 240 - порушення правил охорони або використання надр, незаконне видобування корисних копалин Кримінального кодексу України), обвинуваченому загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від трьох до шести років.

АЛЕ: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.



Переглядів: 1243
Поширень: 0

Останні новини