Новий навчальний рік розпочався в Вінницькій громаді

Вже вдруге навчальний рік розпочинається в умовах повномасштабної війни. Згідно з новими правилами освітнього законодавства, органи управління закладів загальної середньої освіти мають самостійно визначати формат проведення свята "Перший дзвінок".

На цей рік учні закладів загальної середньої освіти у Вінницькій громаді матимуть можливість обирати між традиційним офлайн навчанням, змішаним навчанням та використанням дистанційних технологій. Важливо відзначити, що з урахуванням надзвичайної обстановки, батьки також брали участь у виборі форми навчання для своїх дітей. Варто відзначити, що 30 з 44 шкіл у Вінницькій громаді віддали перевагу традиційному офлайн навчанню.

Як повідомили у департаменті освіти ВМР, цьогоріч у 2023 – 2024 навчальному році у школи міста зарахували 4 312 першокласників.

Свято 1 вересня відзначали у різних формах, а саме з: патріотичними марафонами, квестами, традиційними святковими лінійками, відеопривітаннями випускників та ігровими програмами.

«Другий рік перший дзвоник лунає в українських школах у воєнний час, і тільки завдяки Збройним Силам України, які мужньо боронять нашу державу, вінницькі діти мають змогу прийти до школи та розпочати новий навчальний рік. Минулий навчальний рік був важким. Іноді нестерпно важкий, але педагоги вистояли і попри всі виклики, продовжували освітній процес. Впевнена, що стійкість, незламність та невтомна праця педагогів допоможе подолати всі виклики, які постали перед освітою у воєнний період. А ми своєю працею щоденно наближатимемо нашу Перемогу!» – коментує директорка департаменту освіти Оксана Яценко.

Зазначимо, головною умовою офлайн-навчання у школі залишається облаштоване укриття, яке відповідає вимогам безпеки. Як додає Оксана Яценко, наразі у Вінниці мають укриття 33 школи, але найближчим часом їхня кількість збільшуватиметься.

Загалом у Вінницькій громаді налічують 46 779 школярів, з яких 1 764 дітей з сімей внутрішньо переміщених осіб.


Теги: освіта

Переглядів: 810
Поширень: 0

Останні новини