«Air ГогольFest» – фестиваль сучасного мистецтва у Вінниці

17-18 листопада у Вінниці на території заводу «Кристал» вперше відбудеться фестиваль сучасного мистецтва «Air ГогольFest».

Мультидисциплінарний фестиваль-альтернатива AIR ГОГОЛЬFEST триватиме два дні та одну ніч і матиме декілька напрямків: театральний, музичний, візуальний, освітній, а також матиме дитячу і нічну програми.

Ця багатовекторна подія вже почала об'єднувати цікавих людей навколо себе, у процесі підготовки. А під час самого фестивалю має відбутись пробудження і наповнення, і дати свої наслідки. Ефект мистецької події не так відчутний, як наприклад ефект відремонтованої дороги. Гоголь-фест у Вінниці - це новий формат, сучасний, легкий, свіжий, змістовний - необхідний нам, як повітря, - розповідає проектна менеджерка з Вінниці Олександра Тарас.

В рамках фестивалю Центр сучасного мистецтва «ДАХ» презентуватиме свої найкращі, відомі у всьому світі, продукти: виступ кабаре-гурту DakhDaughters, соціального кабаре «ЦеШо» та виставу «Парадокси злочину» – драму абсурду від режисера Влада Троїцького.

Ядро «Air ГогольFest» - це композиція з актуальних та останніх ДАХівських проектів. ДахДотерс, як проект вже з повноцінною міжнародною історією та множиною міжнародних турів та колаборацій. ЦеШо, як молодий дахівський проект, який зараз завершує свій перший півторамісячний тур США. Це нова музично-драматична вистава Влада Троїцького за п'єсою геніального драматурга KLIMа 'Парадокси злочину'. Це дуже свіжий театральний проект, який був створений у колаборації акторів нової генерації ДАХу з німецькою режисеркою та англійським режисером, прем'єрна серія якого була показана у Вісбадені в кінці жовтня 2018. Далі - це потужна музична програма з якісними в культоро формуючому значенні проектами сучасної української музики, - говорить про програму директор фестивалю Максим Демський.

На фестивалі в рамках театральної програми також буде представлено австрійську мультидисциплінарну виставу «Bauhaus Tanzt», а також проект театральної колаборації України, Німеччини та Великої Британії «TRANZYT».

Учасниками музичної програми також стануть SINOPTIK, OY SOUND SYSTEM, TIK TU, Latexfauna, Ціаністий кафель та інші.

Протягом всього фестивалю на території заводу «Кристал» будуть представлені художні інсталяції та виставки, відбуватимуться перформанси та майстер-класи. А в ніч з 17 на 18 листопада пройде GOGOLNIGHT – андеграунда музично-художня вечірка по найкращим канонам ГОГОЛЬFEST.

Візуальний простір фестивалю створюють Вольдемар Клузько та Олександр Никитюк з проектом «Кухня».

Дітям презентують мультимедійну лялькову виставу за казкою Р. Кіплінга “Кіт, що гуляє сам по собі” від театру анімаційного мистецтва “ТАМ”.

В форматі лекторію пройдуть зустрічі з командою організаторів фестивалю, з режисером, засновником ЦСМ “ДАХ”, “ГОГОЛЬFEST”, творцем гуртів “ДахаБраха”,“Dakh Daughters” та “ЦеШо” - Владиславом Троїцьким; директором “ГОГОЛЬFEST”, “StartUp ГОГОЛЬFEST”, творцем “ZixZixOne” – Максимом Демським; куратором театральної програми, актором ЦСМ “ДАХ” – Андрієм Палатним.

- Гогольфест - це фестиваль сучасного мистецтва. Тобто, концепція в тому, щоб в одному місці збирати та представляти актуальні культурні продукти. Вистави театральні, інсталяції художні, музичні твори та концертні програми, перформанси, дискурси з діячами культури. Всі ці речі - це як пігулки, прийом яких дає хід процесам у внутрішньому світі, відкриває питання всередині, породжує думки. Сучасне мистецтво - це про комплексний аналіз сьогоднішнього світу, місця та часу в якому живемо, викликів які стоять перед нашим поколінням. Сучасне мистецтво - це про сучасне розуміння світу та себе в ньому. Відповідно, фестиваль - це платформа, котра дає відбутися зустрічі багатьох "я" з багатьма культурними пігулками та прийняти їх, пропустити через себе, - говорить директор фестивалю Максим Демський.

 Фестиваль відбудеться за підтримки Українського культурного фонду, Вінницької міської ради, благодійного фонду “Подільська громада” та ін.

Вхід на територію фестивалю буде за квитками. Квиток на всю програму (Абонемент) буде коштувати 100 гривень і даватиме право доступу до подій фестивалю в суботу 17 листопада, в ніч з 17 на 18 листопада, та в неділю 18 листопада. Квиток на частину програми (Субота, Gogolnight, Неділя) буде коштувати 50 гривень і даватиме право доступу до подій фестивалю на відповідний термін - субота 17 листопада, чи ніч з 17 на 18 листопада, чи неділя 18 листопада.


Теги: фестивалі

Переглядів: 4378
Поширень: 0

Останні новини