Представники бізнесу та економісти обговорили проект Концепції інтегрованого розвитку Вінниці 2030 та свою профільну візію

У місті триває обговорення проекту Концепції інтегрованого розвитку м.Вінниці 2030. Сьогодні, 7 листопада, одну із фундаментальних візій нового стратегічного документу, яка має назву «Конкурентоспроможне українське місто на мапі Східної Європи», аналізували представники вінницького бізнесу та професійні економісти.  

Концепція інтегрованого розвитку м.Вінниці 2030 розробляється в рамках  проекту «Інтегрований розвиток міст Україні», який виконує німецька урядова компанія «Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH» за фінансування Урядів Німеччини та Швейцарії.

Проект Концепції презентував заступник міського голови Владислав Скальский. Він розповів про основні напрямки та проекти з розвитку обласного центру, які відображені в новому стратегічному документі.

Більш детально заступник міського голови зупинився на візії, яка стосується розвитку економічного потенціалу міста, та пояснив ключове бачення економічного розвитку Вінниці, яке закладалось в документі. По суті сьогодні Вінниця є центром Подільського регіону та, завдяки своєму розташуванню в центрі трикутника Київ-Львів-Одеса, має потенціал перетворитись на об’єднавчу ланку даного трикутника. Дана інтеграція буде глибшою завдяки посиленню ролі міста як важливого логістичного хабу національного масштабу за рахунок розбудови залізничної мережі, аеропорту та запланованого державою транспортного коридору між Гданськом та Одесою.

Тож Вінниця має підвищувати конкурентоспроможність традиційних галузей, підтримувати розвиток нових та створювати власний продукт (сервіс) для бізнесу. Відповідно, місто налагоджує співпрацю з освітнім сектором для підготовки підприємливих та креативних фахівців.

Після презентації проекту Концепції учасники дискусії обговорювали стратегічні наміри в групах, напрацьовували пропозиції і зауваження до проекту Концепції. Усі пропозиції будуть узагальнені та проаналізовані. Найбільш вдалі та стратегічні будуть включені до Концепції інтегрованого розвитку м.Вінниці 2030.  

Детальніше із проектом Концепції можна познайомитись на сайті Вінницької міської ради.

Свої коментарі, зауваження та пропозиції можуть висловити усі бажаючі вінничани. Їх можна залишити за телефоном +38 0432 595176, або надіслати на електронну скриньку kirm2030@vmr.gov.ua.

Додатково

Концепція інтегрованого розвитку м.Вінниці до 2030 року – це базовий план розвитку та просторових змін на території міста на найближче десятиліття. Новий документ поглиблює діючу Стратегію розвитку «Вінниця:2020», а її візії майже повністю співпадають із її п’ятьма пріоритетами діючої Стратегії розвитку міста «Вінниця:2020» та поглиблюють їх з огляду на нові потреби, виклики та можливості міста. Проект Концепції наразі має 5 візій, 11 галузевих тем та близько 70-ти стратегічних проектів. 

Над проектом Концепції працювало понад 60 фахівців впродовж 2 років. Зараз цей документ винесений на обговорення громадськості: кожен вінничанин може додати у нього свої пропозиції, оскільки партисипація під час написання Концепції є невід’ємною частиною процесу.




Переглядів: 3082
Поширень: 0

Останні новини