До Вінниці завітали представники місії ОБСЄ

7 листопада у Головному управлінні Нацполіції  Вінниччини відбулась зустріч з представниками спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Валері Герговим та Арсенієм Анциперовим, в ході якої  були обговорені питання забезпечення правопорядку в області.

В зустрічі взяв участь  заступник начальника управління організаційно-аналітичного забезпечення та оперативного реагування ГУНП у Вінницькій області Андрій Ковальчук, заступник начальника карного розшуку Олександр Мамлига, начальник відділу контролю за обігом зброї у сфері дозвільної системи Михайло Петрик та інспектор відділу дільничих офіцерів поліції Олександр Пшук.

Представники місії поцікавились загальним станом безпеки громадян на Вінниччині, наявністю терористичних загроз, станом боротьби з незаконним обігом вогнепальної зброї, боєприпасів та вибухівки.

Полковник поліції Андрій Ковальчук проінформував представників ОБСЄ про стан безпеки в регіоні, зазначивши, що впродовж 10 місяців  поліцейські відреагували на  понад 167 тисяч заяв та повідомлень громадян. Така кількість звернень до поліції свідчить про зростання довіри населення до правоохоронних органів.

Протягом 2018 року поліцейськими розкрито 5171 злочин,  в тому числі,,  42 умисних вбивства, 54 умисних тяжких тілесних ушкоджень, 25 – умисних тяжких тілесних ушкоджень зі смертю потерпілого. Викрито 91 збут наркотиків.

Михайло Петрик  зазначив, що попри те, що кількість зброї, яка нелегально перебуває в населення, збільшилась, ситуація в області залишається контрольованою. Поліцейськими проводяться превентивні заходи. Зокрема, впродовж жовтня проводився місячник добровільної здачі зброї, під час якого громадянами було здано майже 300 одиниць зброї та понад  тисячу боєприпасів різного калібру.

Важливим питанням для поліції Вінниччини є стан аварійності на дорогах області. Поліція більше фіксує фактів керування  транспортними засобами водіями , які знаходяться в стані алкогольного сп’яніння.  Всього за 10 місяців 2018 року поліцейські  склали понад 3000 протоколів за керування транспортним засобом  у стані сп’яніння.



Переглядів: 4796
Поширень: 1

Останні новини