На щиті: вінничани віддають шану Герою - Захиснику Богдану Соколовському

Міська рада повідомила трагічну новину. Сьогодні вінничани віддають останню вдячність лейтенанту поліції, який віддав своє життя, захищаючи Україну. Богдан Соколовський служив у складі Об’єднаної штурмової бригади Національної поліції України "Лють" і обіймав посаду заступника командира взводу. Разом з іншими бійцями він захищав Донецькі рубежі та загинув 4 вересня, виконуючи військове завдання поблизу Бахмута. Богдану було всього 23 роки, коли він назавжди покинув цей світ.

Богдан Соколовський народився 20 червня 2000 року і відзначився великою відвагою та самопожертвою в служінні своїй рідній Україні. Він розпочав свою освітню путь в 1-й загальноосвітній школі та вступив до Київського військового ліцею імені Івана Богуна, а потім продовжив навчання в Національній академії внутрішніх справ, де вивчав "Досудове розслідування". Він працював слідчим у правоохоронних органах.

У період великого російського вторгнення Богдан вступив в боротьбу за незалежність своєї країни. 4 вересня, внаслідок ворожого обстрілу поблизу села Кліщіївка в Бахмутському районі, він отримав смертельні поранення.

Богдан Соколовський мав коротке життя, але завжди буде в пам'яті як справжній Герой, який віддав своє життя на благо своєї рідної Батьківщини і залишив незабутнє враження в серцях людей.

«Під час навчання в ліцеї Богдан зарекомендував себе дисциплінованим і відповідальним ліцеїстом, він мав авторитет серед товаришів, був кмітливим і добрим, завжди допомагав не тільки словом, а й ділом своїм побратимам. Був учасником параду до Дня Незалежності України 2017 року, – розповіли на фейсбук-сторінці Київського військового ліцею, повідомляючи трагічну звістку. – Товариші з 3-ї навчальної роти, які навчалися разом з Богданом, учителі, офіцери та вихователі памʼятатимуть його посмішку й голос… Він назавжди залишиться в наших серцях».

Церемонія прощання із Богданом Соколовським відбудеться за адресою: вул. Миколаївська, 6. Початок о 10:00 год. Вінничани вшановуватимуть полеглого воїна живим коридором, до якого можуть долучатись усі, хто хочуть гідно провести його останньою життєвою дорогою.

Поховають Захисника об 11:00 на Алеї Слави Сабарівського кладовища.

Щирі співчуття рідним та близьким. Вічна пам‘ять та слава Герою!



Переглядів: 879
Поширень: 0

Останні новини