Мор риби на річці Південний Буг: екологи розповіли в чому причина

На адресу Державної екологічної інспекції у Вінницькій області 7 вересня 2023 року надійшло повідомлення про мор риби на р.Південний Буг у районі с. Степашки Вінницької області.

Спеціалістами Інспекції був здійснений виїзд для обстеження водойми та відбору проб води з річки. Під час огляду працівниками відділу державного екологічного нагляду (контролю) тваринного світу та біоресурсів було виявлено масову загибель риби виду лящ, окунь, плітка, судак, сом, товстолоб та короп. На вигляд риба плавала на боку або животом до верху, мала тьмяний потускнілий колір, сухі запалі очі, вздуття черева, відчувався гнилий запах. Було складено відповідний акт обстеження водного об’єкту.

В місцях виявлення загиблої риби спеціалістами відділу інструментально-лабораторного контролю відбирались проби води для визначення вмісту забруднюючих речовин. В ході відбору проб контролювався рівень розчинного кисню, який у відібраних пробах знаходився нижче допустимого значення, а саме: 1,5 мг/дм³, при нормі не менше 4мг/дм³.

Наразі проводиться інструментально-лабораторне дослідження відібраних проб на вміст забруднюючих речовин. Про результати дослідження буде повідомлено додатково.



Переглядів: 10339
Поширень: 0

Останні новини