Вацак, Білозір з «Ми-Вінничани» та захмарні витрати на авто під час війни - розслідування Bihus.Info

У квітні цього року, Геннадій Вацак, який відомий у Вінниччині як співзасновник об'єднання "Ми – Вінничани" і власник кондитерської фірми "Вацак", вразив всіх своїм новим автомобілем Rolls-Royce Cullinan 2023 року випуску у версії Black Badge. Цю інформацію розповів Вадим Коршенко в своєму репортажі для Bihus.Info

Rolls-Royce Cullinan, британський автомобіль, коштує більше 300 тисяч євро і знаходиться на балансі кондитерського дому, що належить Геннадію Вацаку.

Щодо Лариси Білозір, яка є партнеркою в Громадському об'єднанні "Ми – Вінничани" і членом групи "Довіра", то вона прибула до Верховної Ради на новому електрокросовері Tesla Model Y 2022 року випуску у версії Long Range Dual Motor, вартість якого оцінюється приблизно у $63 тисячі. Важливо відзначити, що цей автомобіль не є офіційним власником депутатки, але є власністю її брата.
 

Лариса Білозір заявила, що вона використовує Tesla, яка належить її братові, і готова задекларувати цей автомобіль. 

Щодо Василя Петьовки, колеги Геннадія Вацака в групі "Довіра" і народного депутата, то він прибув до парламенту на автомобілі Volkswagen Touareg 2022 року випуску, вартість якого становить приблизно $76 тисяч. Важливо зазначити, що цей автомобіль було оформлено на ТОВ "Партнер", яке є дружиною депутата, у вересні минулого року.

В коментарі для Bihus.Info Василь Петьовка повідомив, що він задекларував Volkswagen Touareg, але не згадує його вартість.

Крім цього кросовера, в компанії, яка належить дружині народного депутата Петьовки, в період 2022-2023 років з'явилися інші нові автомобілі:

Skoda Kodiaq (від $38 тис.); Mercedes-Benz V 300d (від $120 тис.); Mercedes-Benz G63 AMG (від $221 тис.); BMW X5 (від $75 тис.).

 Нардеп заперечує користування цими автомобілями і запевняє, що він взагалі не володіє інформацією щодо їх експлуатації.

Національний депутат від групи "Партія "За майбутнє" Ігор Молоток прибув до Верховної Ради на автомобілі Toyota Land Cruiser 300 2022 року випуску. Цей автомобіль був куплений наприкінці 2022 року і оформлений на ТОВ "Вант" ЛТД, компанію, де він разом з його парламентським помічником є засновниками. Приблизна вартість таких позашляховиків починається від $96 тисяч. У своєму коментарі для журналістів, депутат повідомив, що він використовує цей автомобіль на умовах оренди в фірмі, де є співзасновником.

У ТОВ "Епіцентр К", де одним зі співзасновників є колега Молотка з групи "За майбутнє" Олександр Герега, з літа 2022 року по квітень 2023 року були оформлені наступні автомобілі:

Mercedes-Benz G63 AMG 2022 року випуску (вартість від $220 тисяч). Кросовер Mercedes-Benz Maybach GLS 600 класу люкс 2021 року випуску (вартість від $187 тисяч). Преміальний седан Mercedes-Maybach S 680 2022 року випуску (вартість від $260 тисяч). Мікроавтобус Mercedes-Benz V 300d 2022 року випуску (вартість від $120 тисяч). Електромобіль Mercedes-Benz EQS 580 2023 року випуску (вартість від $128 тисяч).

Крім вищезазначених автомобілів, компанія також придбала багато інших, які виглядають більш простими і можуть бути корпоративними.

Щодо іншого народного депутата з групи "Довіра" Андрія Кіта, він прибув до Верховної Ради на автомобілі Mercedes-Benz GLE 400d 2022 року випуску, вартість якого оцінюється приблизно у $84 тисячі. Цей кросовер був оформлений на фірму "Агрофірма "Лугове", яка належить батькові народного депутата, у лютому 2023 року. Наприкінці 2022 року на балансі компанії також з'явилась нова Toyota Corolla, вартість якої складає близько $20 тисяч.

Народний депутат від фракції "Слуга народу" Руслан Горбенко прибув до Верховної Ради на автомобілі Mercedes-Benz GLS 400d 2020 року випуску. Вартість таких автомобілів на вторинному ринку починається від $90 тисяч.

Руслан Горбенко оформив автомобіль на свою матір у травні минулого року. Майже через рік, у квітні 2023 року, мати Горбенка стала власницею нового Range Rover Sport, який коштує від $118 тисяч. Горбенко заперечив, що користується ним.

Улітку цього року народний депутат Орест Саламаха був помічений за кермом Mercedes-Benz EQS 450+. Згідно з розслідуванням видання Bihus.Info, цей електромобіль був придбаний на аукціоні в Сполучених Штатах у червні 2022 року, був пошкоджений і ввезений в Україну за $55 тисяч. Автомобіль був оформлений на матір народного депутата, але його відновили, і в травні 2023 року виставили на продаж за ціною $99 тисяч. За словами Саламахи, цей автомобіль був придбаний і відновлений його братом, і він користувався ним тимчасово через відсутність особистого автотранспорту. У липні 2023 року автомобіль було переоформлено на нового власника, і за словами народного депутата, тепер ця машина не належить його сім'ї.

Народний депутат від "Всеукраїнського об'єднання "Батьківщина" Олексій Кучеренко придбав електромобіль Volkswagen id.4 2021 року випуску у серпні 2022 року. Вартість таких автомобілів починається приблизно з $37 тисяч. Олексій пояснив придбання третього електромобіля багатодітністю своєї родини.

Суто Мамоян, народний депутат групи "Платформа за життя та мир", який був обраний до Верховної Ради за списками нині забороненої партії "ОПЗЖ", раніше мав автомобіль Mercedes-Benz S500, оформлений на його кузена.

У квітні 2023 року на цього самого родича був оформлений новий преміальний електромобіль BMW i7 у версії xDrive60. Вартість таких автомобілів починається від $129 тисяч.



Переглядів: 1173
Поширень: 0

Останні новини