Поліцейські викрили злочинну групу, яка привласнювала зерно сільгоспвиробників

Слідчими-детективами спільно з управлінням карного розшуку ГУНП у Вінницькій області під процесуальним керівництвом прокуратури викрито міжрегіональну злочинну групу, яка підозрюється у вчиненні на території України ряду шахрайств в особливо великих розмірах. В результаті злочинних оборудок зловмисники привласнили зерно сільгоспвиробників на суму близько 5 млн грн.

Вчора, 7 листопада, бійці спецпідрозділу КОРД затримали в Одесі та м. Києві трьох членів злочинної групи, які підозрюються в махінаціях з сільгосппродукцією, незаконному привласненні коштів шахрайським шляхом, створенні фіктивних підприємств та подальшій легалізації коштів, здобутих злочинним шляхом.

Серед затриманих – організатор злочинних оборудок.

Як повідомив начальник ГУНП у Вінницькій області Юрій Педос, за місцем проживання зловмисників слідчими-детективами проведені санкціоновані обшуки, в ході яких вилучені засоби комунікації, документи на фіктивні підприємства та інші речові докази, які свідчать про їх причетність до вчинення злочинів на території України.

Документування злочинної діяльності групи тривало слідчими-детективами декілька місяців в рамках відкритого кримінального провадження за  ч.4 ст.190 КК України (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою).

За попередньою інформацією слідства, зловмисники, зловживаючи довірою сільгосппідприємців та шляхом підробки документів, привласнювали зерно сільгоспвиробників у великих розмірах.
Так, шахраї заволоділи у двох потерпілих мешканців Вінницького району під приводом купівлі зерна 108 тоннами гречки та не розрахувалися.

Затримали підозрюваних під час проведення чергової злочинної оборудки – зловмисники заволоділи близько 150 тоннами зерна кукурудзи та соняшника у підприємця з Хмельниччини.

Наразі зловмисникам повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 4 ст. 190 КК України. (шахрайство) Вирішується питання про обрання запобіжного заходу. Тривають слідчі дії. За вчинення таких злочинів передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до дванадцяти років з конфіскацією майна.




Переглядів: 2006
Поширень: 3

Останні новини