На вулиці Замостянській висаджують "чорні" сосни

Про це йдеться на сторінці МКП "Вінницязеленбуд" у мережі Фейсбук. Сосна чорна (Pinus nigra) може рости до 40 м у висоту, а ще це дуже перспективна хвойна порода саме для міських умов.  Як повідомляють у "Зеленбуді", такі дерева люблять світло, вітростійкі та з часом матимуть "парасольковидну" форму крони

"Ось і настала вчора черга сосен по вул. Замостянської. Крона молодих дерев - пірамідальна, але з віком набуває парасольковидну форму. Стовбур прямий з чорно-сірою глибокобороздчатою корою. Довжина хвої 7-14 см, має насичено темно-зелений колір. Блискучі, жовто-коричневі шишки розташовані на соснових гілках горизонтально, мають короткий черешок.

Сосна чорна - досить перспективна хвойна порода для міських умов зростання, до того ж відрізняється непоганими декоративними властивостями. За рахунок своєї густої хвої і стовбура темного кольору, сосна чорна створює темні насадження. Показує гарне зростання на більшості видах грунту, проте в молодості росте дуже повільно. Любить світло, але притінення переносить краще, ніж інші види сосен. Вітростійка. Має цілий ряд декоративних форм", - йдеться на сторінці "Вінницязеленбуду".

Як ми повідомляли раніше, 2 листопада на ділянці, де відбувається перша черга реконструкції, розпочали висаджувати дерева, їх тут буде 210, що майже вдвічі більше ніж раніше. Серед саджанців – клени, сосни, сакури, горобина. Ці дерева добре приживаються у міському середовищі, створюють гарну тінь, очищують повітря, виділяють кисень, роблять міський простір більш затишним та комфортним. 

Фото зі сторінки МКП "Вінницязеленбуд" у мережі Фейсбук



Вулиці: ЗАМОСТЯНСЬКА

Переглядів: 3838
Поширень: 1

Останні новини