Підготовка до осінньо-зимового періоду: актуальна інформація стосовно відключення електроенергії

Важливе повідомлення для громадян!

Наразі у різних масових засобах інформації з'явилася неправдива інформація щодо планованих відключень електроенергії в Україні з 1 жовтня 2023 року. Міністерство енергетики повідомляє, що наша країна наразі активно готується до опалювального сезону.

Відбувається найбільший за всю історію незалежності ремонт та підготовка об'єктів енергетики. Наразі робиться усе можливе, щоб забезпечити надійну подачу електроенергії без відключень для споживачів. На даному етапі електроенергетична, вугільна і нафтогазова галузі інтенсивно підготовлюються до наближеного опалювального сезону. 

Україна впроваджує найбільш масштабну за всю період незалежності країни ремонтну кампанію на об'єктах енергетики. Ці інтенсивні зусилля гарантують повну готовність енергосистеми до наближеного опалювального сезону без будь-яких планованих відключень електроенергії та відповідних обмежень для споживачів.

Наразі в Україні виробництво електроенергії на власних електростанціях забезпечує всі потреби споживачів, і в денний час відзначається навіть надлишок потужностей. Тому планування будь-яких відключень електроенергії в будь-якому регіоні країни з 1 жовтня не передбачено.

Проте слід зазначити, що існує можливість відключення споживачів у випадку пошкодження енергетичної інфраструктури під час обстрілів, як це траплялося в минулому опалювальному сезоні. Ця можливість розглядається як обов'язковий захід у випадку загрози безпеці енергосистеми.

Також, зважаючи на минулорічні випадки несправедливого розподілу електроенергії між споживачами у деяких регіонах, операторами системи розподілу були розроблені та передбачені заздалегідь графіки можливих відключень. Ці графіки можуть бути використані виключно у випадку обстрілів та пошкодження енергетичного обладнання для забезпечення безпеки та надійності енергопостачання.

На сьогодні немає жодних планованих відключень для побутових споживачів протягом всього осінньо-зимового періоду.



Переглядів: 575
Поширень: 0

Останні новини