100 найвпливовіших людей світу від журналу Time: чотири українки ввійшли до списку

Видання Time оприлюднило свій щорічний список 100 Next, що об'єднує найвпливовіших людей світу нового покоління.

До переліку потрапили одразу чотири українки — медикиня й командирка батальйону "Госпітальєри" Яна Зінкевич, міністерка економіки Юлія Свириденко, підприємиця Анастасія Волкова та виконавча директорка київського "Центру протидії корупції" Дар'я Каленюк.

Загалом у списку п'ять категорій — "Лідери", "Митці", "Феномени", "Інноватори" та "Адвокати".

Яна Зінкевич і Дарʼя Каленюк увійшли до розділу "Адвокати". Юлія Свириденко — до "Лідерів". Анастасія Волкова — до "Новаторів".

Діяльність кожної людини у списку коротко описує інша впливова людина. Наприклад, колонку про Каленюк написав американський юрист та правозахисник Кеннет Рот, про Зінкевич — журналіст Time Армані Сід, про Свириденко — міністерка торгівлі США Джина Раймондо, про Волкову — американський інвестор Томас Стеєр.

Крім того, у перелік увійшли голова Європарламенту Роберта Мецола, акторки Мая Хоук, Рейчер Зеглер, актори Пол Мескаль, Емма Корін (використовує займенник "вони/їх"), реперка Ice Space, модель Хейлі Бібер.

Нагадаємо, що у 2022 році в топ-100 найвпливовіших людей світу за версією журналу Time увійшли перша леді України Олена Зеленська, а також правозахисниця й нобелівська лауреатка Олександра Матвійчук, обох українок відзначили в списку "Лідери".


Теги: Україна

Переглядів: 892
Поширень: 0

Останні новини