Від теорії до практики: у Вінниці відбулося навчання з розробки проєктів для отримання грантів

Протягом 12 та 13 вересня відбувся навчальний захід в місті Вінниця, в якому брали участь працівники міської ради, співробітники комунальних підприємств та представники громадських організацій. На цьому заході досвідчені фахівці проводили тренінг з розробки проєктів для отримання грантів, який був частиною Проєкту Ради Європи. Вони підкреслили, що успішна участь у конкурсах на гранти вимагає бажання та специфічних знань. Ці фактори є важливими для того, щоб мати можливість отримати фінансування від міжнародних та інших донорів для втілення своїх проєктів.

Тренінг під назвою "Планування та проєктна діяльність організацій громадянського суспільства" відбувся з організаційною підтримкою КП "Інститут розвитку міст". Учасниками тренінгу були представники різних громадських організацій Вінниці, структурних підрозділів міської ради та комунальних підприємств. На цьому заході експертка Ради Європи з розвитку громадянського суспільства та адвокації Лариса Кобелянська та голова ГО "Розвиток демократії" Елла Ламах розглядали деталі та особливості написання проєктів для отримання грантів. Вони були не лише теоретиками, але й досвідченими практиками, і протягом двох днів учасники отримали можливість набути як загальні знання, так і практичні навички.

Програма навчання охоплювала широкий спектр тем, включаючи планування термінів та вибір концепції проєкту, а також оформлення та подання заявки на отримання гранту. Тренери-консультанти наголосили, що сучасні умови змінюють вимоги та правила написання проєктів, але гранти залишаються важливим інструментом для залучення фінансування для розвитку територіальних громад і всієї України.

«Дотепер я грантами не займався, втім фахівці надихнули, дали чимало корисних порад, – каже учасник тренінгу Павло Кедись. – Особливо сподобався практичний модуль, під час якого ми взаємодіяли у командах, напрацьовували та вчилися писати проєкти, ділилися досвідом. Такі навчання неабияк мотивують, дають можливість відчути себе безпосереднім учасником процесу, організовують та активізують до подальших дій».

Такі тренінги також надають учасникам можливість стати більш сміливими та виявляти креативність у процесі написання грантових заявок для участі в конкурсах, як відзначила Тетяна Ласкавчук, директорка департаменту кадрової політики Вінницької міської ради.

«Наразі є багато можливостей для залучення фінансової підтримки, в тому числі міжнародної. Ми зацікавленні в тому, щоб така робота була системною. Переконані, що отриманні під час тренінгу знання допоможуть громадянському суспільству розвиватися, послідовно та впевнено втілюючи свої проєкти у життя. А це вагомий внесок як у добробут громади, так і наближення Перемоги», – зазначила Тетяна Ласкавчук.



Переглядів: 579
Поширень: 0

Останні новини