Нацрада затвердила території з особливим режимом мовлення

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення затвердила Перелік територій з особливим режимом мовлення. Таке рішення ухвалили на засіданні регулятора вчора, 14 вересня.

Про це пише "Детектор медіа", а також згадується у повідомленні Нацради.

Нацрада не може видавати тимчасові дозволи на загальнонаціональне мовлення після останніх змін до закону "Про медіа" — тепер ці дозволи прив’язані до територій з особливим режимом мовлення.

Тому Національна рада з питань телебачення та радіомовлення винесла на громадське обговорення проєкт Переліку територій з особливим режимом мовлення, а всі канали, які отримали тимчасові дозволи на мовлення в цифрі на рік, після того, як цей термін спливе, повинні будуть подаватися на конкурс. Територіями з особливим режимом мовлення стали прикордонні та прифронтові території. На цих територіях діятимуть тимчасові дозволи на мовлення.

Водночас Міноборони запропонувало зробити всю Україну територією з особливим режимом мовлення саме для медіа відомства, сказав член Нацради Олександр Бурмагін "Детектору медіа".

"У нас була довга дискусія щодо такого підходу, я з ним не згоден. Це розбалансує систему видачі тимчасових дозволів. Це створить для медіа Міністерства оборони  неконкурентні переваги", — кажу Бурмагін.

За його словами, він голосував проти, але рішення все одно ухвалили шістьма голосами присутніх членів Нацради.


Теги: Україна

Переглядів: 497
Поширень: 0

Останні новини