Вакцинація від кору – найкращий захист від смертельної загрози: заклик фахівців

Кір - інфекційне захворювання, яке дуже легко передається через повітря від хворої людини, коли вона кашляє, чхає або говорить. Ця хвороба є загрозливою як для дітей, так і для дорослих, і може призвести до серйозних ускладнень, що вимагають госпіталізації. Фахівці з охорони здоров'я у Вінниці закликають громадян вакцинуватись від цієї хвороби, оскільки вона може бути смертельно небезпечною і викликати навіть інвалідність чи смерть.

Не існує конкретного лікування від кору, лікарі можуть лише лікувати симптоми цього захворювання. Щоб надійно захистити себе і своїх дітей, необхідно вакцинуватись. Для отримання надійного захисту від кору рекомендується провести дві дози вакцини. Український календар щеплень передбачає, що першу дозу вакцини слід зробити в 12 місяців, а другу - в 6 років.

Симптоми цієї хвороби:

підвищення температури; головний біль; нежить; сухий кашель; збільшення лімфовузлів; запалення слизової оболонки очей (сльозотеча, чутливість до світла, можливі гнійні виділення); діарея та блювота.

На 4-5 день хвороби спостерігається поява червоних висипань, які спочатку з'являються на шкірі голови та обличчя, а потім поширюються по всьому тілу.

Фахівці з департаменту охорони здоров'я Вінницької міської ради закликають громадян не нехтувати власним здоров'ям та у разі перших симптомів чи контакту з хворою особою негайно звертатися до медичних фахівців.

«У Вінницькій громаді впродовж цього року уже були зафіксовані випадки зараження цією хворобою. Для захворюваності кором характерна циклічність перебігу епідемічного процесу. Тобто кожні 4-5 років спостерігається зростання рівня захворюваності. Єдиним способом не допустити чергового спалаху є імунізація громадян. Тому ми закликаємо вінничан імунізуватись, якщо цього ще не було зроблено та не наражати на небезпеку себе та оточуючих», – зазначає директор департаменту охорони здоров’я Олександр Шиш.



Переглядів: 754
Поширень: 0

Останні новини