Усиновлення в воєнний час: Вінниця демонструє єдність та підтримку

Напередодні Дня усиновлення, який цього року святкують 17 вересня згідно з Указом Президента від 28 липня 2023 року, Галина Якубович, заступниця міського голови, і Людмила Шафранська, керівниця служби у справах дітей, провели зустріч з шістьма сім'ями, які усиновили дітей та проживають на території Вінницької міської територіальної громади. Вони отримали фінансову підтримку та мали можливість поділитися своїми досягненнями та труднощами.

Працівники служби у справах дітей забезпечують контроль за умовами проживання та виховання 143 усиновлених дітей, які проживають у Вінниці. Однією з таких сімей є сім'я Олени Мельник. Дочці Олени, Діані, вже 14 років (імена та прізвище змінені з міркувань конфіденційності). Діана стала членом цієї родини, коли їй було всього 3 роки.

«Ми їздили, знайомилися з Діаною впродовж чотирьох місяців. Процедура усиновлення – не легка, бо це відповідальна історія. Найперше людині самій варто зрозуміти, чи вона зможе впоратися з дитиною, бо деякі не можуть справитися з вихованням дітей. А тут вам потрібно прийняти її, подружитися і зрозуміти, що ця дитина стане частинкою вашої душі», – говорить Олена Мельник.

До Дня усиновлення служба у справах дітей організувала інформаційну акцію під назвою "Усиновлення в умовах воєнного стану в Україні". Фахівці також розмістили інформацію про дітей, які можуть бути усиновлені або потребують влаштування до сімейних форм виховання.

«Вінничани та мешканці інших регіонів мають можливість ознайомитись з короткою інформацією про дітей, отримати додаткову інформацію про дітей від працівників служби при безпосередньому зверненні. На обліку дітей, які можуть бути усиновлені в службі у справах дітей Вінницької міської ради перебуває 54 дитини-сироти, дитини, позбавленої батьківського піклування», – каже керівниця Служби у справах дітей ВМР Людмила Шафранська.

За її словами, упродовж 2023 року усиновлено громадянами України – 4 дитини, одним з батьків – 15 дітей.

«Діти – це не тільки наше майбутнє, це наше сьогодення. Вони потребують нашої турботи, уваги, розуміння та підтримки, особливо ті, хто залишився без батьківської опіки та любові. Дбати про них – наше спільне завдання та велика відповідальність», – говорить заступниця міського голови Галина Якубович.

Громадянам, які мають намір усиновити або взяти на виховання та спільне проживання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, працівники служби у справах дітей Вінницької міської ради завжди готові надавати консультації та всебічну допомогу у підготовці необхідних документів.

Записатися на прийом з даних питань до працівників служби у справах дітей Вінницької міської ради мешканці Вінницької міської територіальної громади можуть за телефоном 65-50-50, отримати консультації спеціалістів з питань усиновлення, опіки, піклування, прийомних сімей, дитячого будинку сімейного типу – за телефоном 65-10-74, 50-90-61.

Для довідки:

День усиновлення — свято, яке з 2009 року в Україні щороку відзначалося 30 вересня та збігалося із днем християнського свята Віри, Надії, Любові та матері їхньої Софії. Відповідно до Указу Президента України № 455/2023 від 28.07.2023 День усиновлення, як і християнське свято, відзначається 17 вересня.



Переглядів: 689
Поширень: 0

Останні новини