Польща ввела обмеження для автотранспорту, який має російську реєстрацію

Починаючи з неділі, 17 вересня, у Польщі буде діяти заборона на ввезення легкових автомобілів, які зареєстровані в Росії. Цю інформацію оголосила Прикордонна служба Польщі.

«З 17 вересня 2023 року забороняється придбання, імпорт або передача до Європейського Союзу прямо чи опосередковано автомобілів та інших транспортних засобів, призначених переважно для перевезення 10 осіб, у тому числі легкових та вантажних автомобілів (з кузовом універсал) і гоночні автомобілі, якщо вони походять або експортуються з Росії», – повідомила Держприкордонна служба Польщі.

Заборона на ввезення легкових автомобілів, які зареєстровані в Росії, має підґрунтування в розпорядженні Ради Європейського Союзу № 833/2014, прийнятому 31 липня 2014 року. Це рішення прийнято в контексті заходів обмеження, пов'язаних з діями Росії, які спричиняють дестабілізацію ситуації в Україні, - пише редакція zaxid.

Автомобілі з російськими номерними знаками, які прибудуть на польські прикордонні переходи з неділі, не матимуть можливості перетнути кордон, незалежно від того, з якої країни вони прибули. Ця заборона розповсюджується навіть на водіїв, які не є громадянами Російської Федерації.

Слід відзначити, що раніше Литва, Латвія і Естонія також ввели подібні обмеження для автомобілів з російськими номерами. Ці балтійські країни вирішили послухати рекомендацію Єврокомісії і ввести додаткові обмеження щодо в'їзду росіян.



Переглядів: 730
Поширень: 0

Останні новини