Форум Пам'яті: У Вінниці вшанували героїчних військових медиків, які загинули в російсько-українській війні

У Вінницькому медичному фаховому коледжі імені академіка Д.К. Заболотного 16 вересня відбувся Форум Пам'яті під назвою "Українські медики: Подвиги та жертовність у важливих моментах для нашої незалежності". Учасники заходу включали студентів, викладачів, представників місцевої влади, родини загиблих військових медиків, військовослужбовців, представників громадських організацій і аташе з різних країн. Головною метою заходу було вшанування пам'яті медичних працівників, які віддали своє життя на фронті, рятуючи життя українських захисників. Форум отримав підтримку Вінницької міської ради та мера Сергія Моргунова.

На початку заходу представники Української Православної Церкви України відправили поминальну службу, а всі присутні віддавали шану пам'яті військових медиків, які пожертвували своїм життям заради незалежності та територіальної цілісності України. Також вони вклали квіти до пам'ятника медикам, які загинули у російсько-українській війні.

Наталія Авраменко, начальниця відділу контролю якості надання медичної допомоги департаменту охорони здоров'я Вінницької міської ради, підкреслила, що сьогодні медичні працівники роблять все можливе і неможливе, щоб врятувати кожне життя наших героїв.

«Сьогодні дуже багато медпрацівників як на фронті, так і в тилу докладають великих зусиль, аби врятувати кожного нашого бійця. Тому ми маємо пам’ятати тих, хто рятуючи чиєсь життя, віддав своє», – зазначила Наталія Авраменко.

Марія Шостацька, заступниця директора Вінницького медичного фахового коледжу імені академіка Д.К. Заболотного, підкреслила, що Форум Пам’яті призначений для вшанування пам'яті тих, хто без коливань вирушив на фронт з метою рятувати життя наших військовослужбовців.

«Цей форум ми присвячуємо військовим, ми присвячуємо тим медикам-випускникам, які віддали своє життя заради нашої перемоги, заради нашого миру та свободи», – зазначила Марія Шостацька.

Аташе з питань оборони Латвійської республіки та полковник Александрс Холмановс виразив впевненість, що професіоналізм та досвід українських медиків допомагатиме й надалі у порятунку й відновленні після поранення, щоб згодом мати можливість повернутись до звичного життя.

«Хочу побажати медичному коледжу розвитку та успіху у підготовці медиків. Латвія підтримувала, підтримує та завжди буде підтримувати Україну у її боротьбі за незалежність та територіальну цілісність», – зазначив Александрс Холмановс.

Почесний консул Латвійської республіки у Вінниці Ігор Скоромний виразив співчуття родинам загиблих медпрацівників, які загинули, рятуючи життя наших захисників та захищаючи нашу країну.

Також з патріотичною програмою перед учасниками виступив народний ансамбль танцю «Барвінок». Його вихованці виконали патріотичні композиції.



Переглядів: 945
Поширень: 0

Останні новини