"Оппенгеймер" став найкасовішим біографічним фільмом в історії, заробивши в прокаті $912 млн

Кінострічка "Оппенгеймер" режисера Крістофера Нолана стала найкасовішим байопіком (біографічним фільмом) усіх часів. Касові збори фільму становлять $912,7 млн.

Про це повідомляє The Wrap.

За дев'ятий вікенд у кінотеатрах біографічний фільм про творця атомної бомби назбирав 12 мільйонів доларів у світовому прокаті. Так він випередив попереднього лідера — оскароносну "Богемну рапсодію". Байопік про лідера рок-гурту Queen Фредді Мерк'юрі у 2018 році зібрав 902 мільйони доларів.

Сюжет "Оппенгеймера" розгортається навколо Роберта Оппенгеймера — фізика-теоретика, професора Каліфорнійського університету в Берклі. Під час Другої світової війни він став очільником так званого Мангеттенського проєкту, в якому американці створили ядерну зброю.

Головну роль у стрічці Нолана зіграв Кіліан Мерфі. До зіркового складу приєдналися також Флоренс П'ю, Роберт Дауні-молодший, Рамі Малек, Ґері Олдмен, Емілі Блант та інші.

"Оппенгеймер" з'явився у світовому прокаті 20 липня — водночас із фантастичною комедією "Барбі" режисерки Ґрети Ґервіґ. Обидва фільми досі показують в кінотеатрах та вважаються основними претендентами на премію "Оскар".



Переглядів: 534
Поширень: 0

Останні новини