На Вінниччині під час комендантської години зупинили п'яного чоловіка, який керував авто

18 вересня під час несення служби на блокпосту у Могилів-Подільському районі поліцейські зупинили автомобіль за порушення комендантської години. За кермом знаходився чоловік в стані алкогольного сп’яніння.

Близько 04:30 у Могилів-Подільському районі працівники поліції, які несли службу на блокпосту, під час спілкування з водієм автомобіля «Фольцваген Транспортер» помітили у нього ознаки алкогольного сп’яніння.

46-річному мешканцю райцентру запропонували пройти освідуваня, однак чоловік відмовлявся. Поліцейські попередили водія, що відносно нього буде складено адміністративний протокол за ст. 130 (керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) КупАП.

Аби водій уникнув відповідальності за керування автівкою у стані сп’яніння, 46-річна пасажирка мікроавтобусу почала пропонувати правоохоронцям хабар у розмірі 100 доларів США. Поліцейські неодноразово попереджали жінку про кримінальну відповідальність, однак вона наполягала.

На місце події інспектори викликали слідчо-оперативну групу для документування пропозиції хабаря. Автомобіль вилучено та поміщено на арештмайданчик.

Слідчим відділом поліції за цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі). Санкція статті передбачає покарання - до 4 років позбавлення волі. 



Переглядів: 508
Поширень: 0

Останні новини