Тайра: волонтерка, парамедикиня і срібна чемпіонка на Іграх Нескорених 2023

Українська волонтерка і парамедикиня Юлія Паєвська, відома як "Тайра", здобула срібну медаль на Іграх Нескорених 2023. На церемонії нагородження, яка відбулася у Дюссельдорфі, медаль вручив принц Гаррі, син короля Чарльза III, разом зі своєю дружиною Меган Маркл.

Тайра виборола друге місце в запливі на 50-метровій дистанції у вільному стилі серед жінок у категорії ISD. На момент нагородження, вона стояла з прапором України, закутавшись у нього, - повідомляє редакція BBC.

Юлія Паєвська є відомою парамедикинею і засновницею групи добровольців під назвою "Янголи Тайри", яка рятує життя сотням поранених мирних мешканців і військовослужбовців. У 2022 році, під час російської окупації, її взяли у полон, коли вона надавала допомогу у евакуації мирних жителів Маріуполя, оточеного російськими військами.

Після визволення її розповідь про страшні тортури та нелюдські умови полону справедливо вразила світ, і вона описала свій досвід перебування в полоні як "пекло". Тайра також була включена до проєкту ВВС під назвою "100 жінок" у 2022 році.



Переглядів: 579
Поширень: 0

Останні новини