"Закрутка по-Вінницьки" заради воїнів: у Вінниці відбувся благодійний веломарафон

У минулу неділю, 17 вересня, відбувся дев'ятий благодійний велосипедний захід під назвою «Закрутка по-Вінницьки», який зібрав більше ста учасників з різних куточків України. Зібрані на цьому заході кошти будуть використані на допомогу нашим військовим.

ГО «Вінниця мобільна», Ініціативна група «Критична маса. Вінниця», клуб Рандонерів «св.Матрасе» разом з підтримкою Вінницької міської ради, Вінницької ОВА та КЗ «Вінницький обласний центр фізичного здоров‘я населення «Спорт для всіх» відзначилиться як організатори цієї події.

Веломарафон відбувався у форматі парних змагань, в яких брали участь 54 команди в 8 різних категоріях, проходячи маршрут завдовжки 52 кілометри.

Організатор заходу, Олександр Царевський, повідомив, що загалом було зібрано понад 70 тисяч гривень. Ці кошти будуть використані для придбання 126 турнікетів «Sich» для підтримки наших військових, які наразі захищають свободу та територіальну цілісність України.

Директор департаменту транспорту та міської мобільності Вінницької міської ради, Андрій Сорокін, зазначив, що веломарафон відбувся в рамках Європейського тижня мобільності, який спрямований на популяризацію більш екологічних та альтернативних способів пересування.

«Ми продовжуємо сприяти та підтримувати розвиток альтернативних способів пересування містом. Цей захід мав на меті популяризувати велоспорт серед населення нашої громади та зібрати кошти на допомогу нашим військовослужбовцям, які сьогодні на фронті боронять нашу свободу», – зазначив Андрій Сорокін.



Переглядів: 988
Поширень: 0

Останні новини